Coronavirüstü, normalleşmeydi deyip, hepimiz olumsuz yönde etkileniyor olsak da, görüyorum ki ülkede hala daha güzel şeyler olmaya devam ediyor.
“Minik ellerden büyük projeler” adlı haberimi köşeme taşımıştım, şimdi de “Fabrika gibi okul” başlıklı haberimi daha detaylıca sizlere sunmak istedim. Habere yorum katmak yoktur. Neyse o paylaşılır, yorumu kamuoyunun takdirine bırakılır.
Sahada görevli bir basın mensubu olarak, belli bir gündemin yanında iç rahatlatan, umut veren gelişmeleri görmek de ilgi odağımı bu güzelliklere yöneltmeme sebebiyet veriyor.
Yaptığım bir haber beni derinden etkilediğinde köşeme taşımak, yaşadığım o güzel hissi sizlere sunmak ayrıca beni de mutlu ediyor.
Basındaki diğer meslektaşlarımla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün basın açıklamasında bulunuyorduk, dikkatimi çeken projenin kahramanlarının arka planda olmalarıydı. Açıkçası, basın açıklamasından sonra güzel bir projenin kahramanlarını ve yaşadıkları o süreci dinlemek istedim.
Sağ olsunlar beni kırmayarak, birkaç gün sonra Muğla Şehit Ziya İlhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit öğretmenin makamında misafir edildim.
O sürede okulda bulunan 9 emekçi benimle o kadar güzel ilgilendi ve ağırladı ki, haber dışında 9 güzel insan kazandığımı düşünüyorum. Hoş bir sohbetten sonra tüm okulu ve atölyeleri tek tek gezdirdiler. “İşini severek yapmak bu olsa gerek” diye düşündüm. Her öğretmen kendi atölyesini ve öğrencilerini anlatırken kendi evi gibi, çocuğu gibi gözleri ışıl ışıl anlatıyordu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile gerçekleştirmiş olduğu protokol gereği “81 ilde 81 Okul” projesiyle tespit edilen pilot okullar, proje teknik lisesi haline getirildi. Bu proje kapsamında Muğla’da Mesleki ve Teknik Eğitim Proje Okulu olarak eğitim hayatını sürdüren Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, ülke genelinde etkili olan Coronavirüs salgınına karşı mücadele çerçevesinde, kimyasal ürün üretimi gerçekleştirerek, bir ilke imza atı.
Okul gezintimiz devam ederken geceleri ve sokağa çıkma yasaklarında atölyelerinde sabahladıklarını dile getirdiler.
Emekçi öğretmenlerin ağzından çıkan, “Milli mücadelemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Muğlalı olan, Muğla da yaşamaktan mutlu olan ve gurur duyan tüm vatandaşlara armağanımız” cümlelerini duymuş olsam da salgınının başlamasıyla sadece Muğla’nın değil, çevre illerin de ihtiyaçlarını karşıladıklarını da bilmenizi isterim.
17 öğretmen ve 19 personel 3,5 ayda 500 kilogram sabun, 2 bin litre el ve 4 bin 500 litre yüzey dezenfektanı izolasyon kabini, öğrenci sıra siperliği, video-laringoskop, 5 bin 500 adet siper maske, dezenfektan paspasları, 250 adet dezenfektan platformu, kolla kontrollü dezenfektan cihazı, ayak ile kontrollü dezenfektan cihazı ve elektronik kontrollü dezenfektan cihazı MUTEG (Muğla’nın Teknik Gücü) markasıyla yola çıkan bir okul, salgının başladığı günden bu yana üretimlere devam ediyor.
“Artık teknoloji Muğla’dan yükseliyor” sloganıyla Muğla’nın çok güçlü yanlarının yanında özellikle teknoloji ve üretim noktasında görülen noksanlıklara katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Hamit İzdaş’ı, 35 kahramanı ve ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum.
Muğla’ya emek harcamak bu olsa gerek…