Neval ÇOLAK- Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Lise Koordinatörlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen “Genç Türkiye Kongresi” programı Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde gerçekleşti. Gençleri toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunların üzerine düşündürmeyi hedefleyen platforma 250 öğrenci katıldı.

Muğla ve ilçelerinde gübre denetimleri sürüyor Muğla ve ilçelerinde gübre denetimleri sürüyor

Program,  Gençlerin Gözünden Sosyal Uyum, Gençlerin Gözünden İsraf, Gençlerin Gözünden Girişimcilik ve Gençlerin Gözünden Sosyal Medya olarak 4 temada düzenlendi. Muğla genelinde 769 lise öğrencisinin başvurduğu Genç Türkiye Kongresi’nin Köyceğiz etabında TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer ve İl Başkanı İbrahim Ertaş da hazır bulundu.

Proje yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Gençlerin yapılacak olan il, bölge ve Türkiye çalıştaylarında fikirlerini  çekinmeden ifade edebileceği, akranlarıyla seviyeli tartışmalar yapma imkânı bulacağı bir organizasyonla farklı bakış açılarını tanıyacağı, birlikte düşünme, müzakere etme ve ortak bir fikre ulaşma yollarını öğreneceği nitelikli bir gençlik platformu amaçlandığını ifade ettiler.

Yetkililer, Muğla’daki lise öğrencilerinin “toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunlar üzerine bizimde söyleyecek sözümüz var” dediklerine vurgu yaparak, Genç Türkiye Kongresi’nin  2015 yılından bu yana, Türkiye Gençlik Vakfı Lise Koordinatörlüğünce düzenlenmekte olduğunu, Genç Türkiye Kongresi’ne Muğla’nın Türkiye’nin en çok başvuru yapılan ili olduğunu belirttiler.

Genç Türkiye Kongresi Muğla’nın 4 farklı ilçesi olan Milâs, Fethiye, Marmaris ve Menteşe’de düzenlendikten sonra il çalıştayı yapılarak, il birincileri İstanbul’da Türkiye genelinde yapılacak olan çalıştaya katılacak.

Editör: Gazete Muğla