Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, 20 yaş ve üzeri orta ve ağır düzey zihinsel engelli bireylerin Halk Eğitim kurslarının açılmamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 13.52.43 (1)

MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Özel gereksinimli bireylerin yaşam boyu eğitim hakkının kesintisiz tam gün olarak devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Çetinözlü, “Belli bir yaşa gelen 20 yaş ve üzeri (örgün eğitim hakkını tamamlamiş) orta ve ağır düzey zihinsel engelli bireylerin Halk Eğitim kurslarıyla devam ettirilmeye çalışılan eğitimleri, tasarruf tedbirlerine takıldı.  Sosyalleştikleri, eğitim aldıkları,  hayata dahil olabildikleri tek yer olan kursları tasarruf tedbirlerine bağlı olarak ocak ayına kadar askıya alan zihniyet, kesinlikle özel gereksinimli bireyleri hiç tanımayan bir zihniyettir. 

Zor öğrenen, çabuk unutan özel gereksinimli bireylerimizin  elde etmiş oldukları kazanımları kaybedecek olmaları, eve kapandıkları için sürekli yemek isteklerinin artması, problem davranışlarının çoğalması biz aileleri endişeye sürüklemektedir.
Özel gereksinimli bireylerin özel eğitime olan ihtiyaçları yetişkinlik döneminde de devam eder. Yaşam boyu eğitim hakkı kesintisiz tam gün olarak devam ettirilmelidir” dedi.

Kursların bir an önce açılması için gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetin giderilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çetinözlü, “Kursları açmayarak, özel gereksinimli bireylere ve ailelerine ikinci pandemiyi yaşattığınızın farkına varmalısınız. Kursların açılmadığı her gün, özel gereksinimli bireylerin eğitim, sosyalleşme ve hayatın içinde olma hakları gaspedilmektedir. 
 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Bünyesinde açılmakta olan bu kursların bir an önce açılması için gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetin ivedilikle giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BERİTAN YÜCEL