Meteoroloji açıkladı! Muğlalılar dikkat bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı! Muğlalılar dikkat bugün hava nasıl olacak?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde akademik camia ve öğrenciler son günlerde Su Ürünleri Fakültesinde eğitim gören bir öğrencinin düşük olan notlarının, bir personel tarafından yükseltildiği iddiasını konuşuyor.

Alınan bilgiye göre, Muğla’da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan ve aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Su Ürünleri Fakültesinde eğitim gören bir öğrencinin düşük olan notları, Üniversitede görevli bir personel tarafından yükseltildiği öne sürüldü. Durumun ortaya çıkmasının ardından Üniversite yönetiminin harekete geçtiği öğrenildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine konuyu soran Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e olayı doğrulayan yetkililer, şu bilgileri verdiler:
“Bir üniversite öğrencimizin notu üniversite personeli şifresi kullanılarak değiştirilmiş. Bu işlem tespit edilmiş, ilgili personel hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Öğrenciye de disiplin soruşturulması açılmış olup kendisine 1 yarıyıl süreyle uzaklaştırma cezası verilmiştir. Öğrenci konuyu yargıya taşımıştır, süreç devam etmektedir”

Bu arada, söz konusu öğrencinin görev yaptığı kurumun yetkilileri ise konunun henüz kendilerine intikal etmediği bilgisini verdiler.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ