Muğla'nın Menteşe ilçesinde Kadın ve Çocuk Cinayetlerini protesto sonrasında Muğla Adliye Binasına yürümek isteyen grup ile polis arasında yaşanan arbede nedeniyle 3 kişi hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, yaşanan arbede sonrasında Polis ekiplerince çekilen görüntüleri inceleyen Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince polis ekiplerine mukavemet gösterdikleri belirlenen protestoculardan M.B, K.Y ve A.Y hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyurusu sonrasında ekiplerce tespit edilen 3 kişi hakkında, Sayılı 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefet ve görevli polis memurlarına mukavemetten soruşturma açıldı. Arbede esnasında 1 kişi polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Muğla'da 102 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Muğla'da 102 yaşındaki kadın hayatını kaybetti


POLİSLER VE PROTESTOCULAR DARP RAPORU ALDI
Bu arada protesto esnasında göstericilerin kendilerini darp ettiğini öne süren polis memurları ile bazı protestocularından doktordan darp raporu alarak, birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi. Yetkililer, haklarında soruşturma açılan 3 kişi dışında polise mukavemet eden protestocuların belirlenmesi için çalışmaların sürdüğüne işaret ederek" Ekipleri olay günü çekilen görüntüleri tek tek inceliyor. Görüntülerde polise mukavemet ettiği belirlen kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulacak" bilgisi verdiler.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri'nin düzenlediği kadın ve çocuk cinayetlerini protesto gösterisine katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri hakkında her hangi bir soruşturma yapılmadığı da öğrenildi.


YAŞANAN ARBEDE
Muğla'nın Menteşe ilçesinde toplanan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri “son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerini protesto ettiler. Protesto sonrasında, Muğla Adliye Binasına yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşanmıştı.
Kadın ve Çocuk cinayetlerini protesto eden, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri üyesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar basın açıklaması sonrasında Muğla Adliyesine yürümek istemişti. Öğrencilerle konuşan polisler, basın açıklaması için izin alındığını, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanunu kapsamında yürüyüşe izin veremeyeceklerini, yürüyüş için ayrıca izin alınması gerektiğini söylemişlerdi.
Polislerle grup arasında yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüşünce polis ekipleri, Muğla Adliyesine yürümek isteyen grubun önünü keserek müdahale etmişlerdi. Bu esnada polise mukavemet ettiği öne sürülen 1 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Protestocu grup  polisin müdahalesine rağmen Muğla Adliye Binasına kadar yürüyerek, protestolarına burada devam etmiş ve Muğla Adliyesi önüne çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi çağırılmıştı. Burada, kısa bir açıklama yapan öğrenciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağılmışlardı.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ