TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Bodrum’un susuzluğuna Uzaylı Zekiye ile baktık!

Bodrum’un susuzluğuna Uzaylı Zekiye ile baktık!

Bodrum’un susuzluğuna Uzaylı Zekiye ile baktık!

Bodrum’un susuzluğunu Uzaylı Zekiye adlı sosyal medya paylaşımcısı genç bir kızın çektiği video ile sosyal medyada gündem oldu.

Bunu görünce aklıma ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in yıllar önce söylediği “ Oxford Vardı da biz mi gitmedik” sözü aklıma geldi. Bodrum’un susuzluğu sanki bilinmiyordu da bu videomu gerekliydi diye düşündürsede yine de merakla baktık.

Kimsenin gücü bunu çözmeye yetmiyor

Yıllardır Bodrum susuzluğu yazılıp çizildi. Yıllardır her partiden aday geldi geçti. Hükümetler kuruldu. Cumhurbaşkanlar, Başbakanlar, Bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey devletin bürokratlarının kesin burada yaşadılar veya gelip geçtiler. Ancak bu su neyse bir türlü bu Bodrum’a getirilemedi.

-Sıra da Cem Yılmaz var

Yakında ünlü komedyen Cem Yılmaz’da Bodrum’un susuzluğunu yönelik bir espiri koymazsa hiç şaşırmayın.

Demek ki Bodrum’un su sorununu çözmek sancılı, espirili, mizansenli biraz da böyle anlatımlarla belki de belgeseller ile çözülecek.

-Bizim millet maalesef magazincidir.

Bizim millet ciddi yazılıp çizilenleri fazla önemsemezler. Onun için de sorunları çözülmez ve bu sorunların ızdırabını çekerler. Böyle magazinsel anlatımlar gündem olur ve belki de sorunun çözümüne bir katkı koyar. Yeter ki çözülsün de nasıl çözülürsün çözülsün.

-Bodrum’un su sorunu merkezi hükümetin sorunudur

Özellikle Türkiye’nin her yerinden yaz aylarında Bodrum’a yoğun akın olduğu için bu sorun sadece Bodrum’un veya Muğla Büyükşehir’in değil Türkiye’nin de sorunudur. Ancak bu sorun, bugünün, dünün geçmişin sorunudur. Bu soruna öyle bir çözüm bulunmalı ki, ebedi olmalıdır.

-Sağır Sultan duydu

Ayrıca Bodrum’un su sorununu eskilerin anlatımı ile “ sağır sultan bile duydu” yani herkes bu su sorunu duymasına duydu. Ancak kimse hadi çözelim diye el atmıyor.

-Yazları Muğlalı bir Cumhurbaşkanımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazlığı bu bölgede, yani yazları Muğlalı. Bu sorunu duymamış olamaz. Merkezi hükümette haliyle duymamış olamaz. İşte böyle bir büyük sorun bilindiği halde çözülmez olması da o da ayrı bir trajedidir.

-Bu sorun mahalli değildir

Bu sorun başlı başına büyük bir mali yatırım gerektirdiği için Bodrum Belediyesini de aşar. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta çözeceğiz deyip duruyor. Hal böyle iken umarım Türkiye gündemine oturan bu genç kardeşimizin videosu bu sorunun aşılmasında önemli rol oynar.

Ancak ben pek umutlu değilim. Böyle paylaşımlar ne kadar olursa olsun, me kadar yazılıp çizilirse çizilsin Bodrum deyince kimse parmağını bile oynatmıyor. Tabii ki bununda, onlar açısından bir nedeni vardır.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 286 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR