Bodrum Kalesine ve Sualtı Arkeoloji Müzesine yoğun ilgi

Bodrum Kalesine ve Sualtı Arkeoloji Müzesine yoğun ilgi
 MUHABİR
-Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin de bulunduğu Bodrum Kalesi'ni 2024 Yılının ilk 6 ayında 111 Bin 122 kişi ziyaret etti. Müze ve Kaleyi 2023 yılında 333 Bin 956 kişi ziyaret etmişti.-Bodrum'un simgesi haline gelen ve 2016'dan bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Bodrum Kalesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin de bulunduğu Bodrum Kalesi'ni 2024 Yılının ilk 6 ayında 111 Bin 122 kişi ziyaret etti. Müze ve Kaleyi 2023 yılında 333 Bin 956 kişi ziyaret ettiği öğrenildi.
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm kentlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde ziyaretçilerini ağırlayan Bodrum Kalesi, 6 aylık sürede artan ziyaretçi sayısıyla dikkati çekiyor. Görsel ihtişamı, şövalye kuleleri, açık ve kapalı alanlarda sergilenen arkeolojik eserleriyle dikkati çeken UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Bodrum Kalesi, dünyanın önemli su altı müzesine de ev sahipliği yapıyor. İkinci etap restorasyonun ardından büyük bir bölümü ziyarete açılan kale tatilcilerin beğenisini topluyor.

whatsapp-image-2024-07-08-at-09-57-42-1.jpeg

TURİSTLERİN GÖZDESİ KARYALI PRENS
Uluburun Batığı, Serçe Limanı Cam Batığı, Doğu Roma Gemisi, Nefertiti'nin Altın Skarabe Mührü, Altın Kadeh ve Bronz Mermer Gözler gibi nadide eserlerin sergilendiği Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde, Sikke ve Mücevherat Salonu ile Karyalı Prenses Salonu da turistlerce sıklıkla ziyaret ediliyor.
Muğla Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, muhabirimize kaleye her yıl yaz ve kış aylarında yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun ilgisinin olduğunu söyledi.
Ziyaretçilerin gemi batıklarını da görme imkanı bulduğuna işaret eden Toprak, "Kalemizde oldukça ender buluntular var. Su altı müzesi olduğumuz için ziyaretçilerimizin bu alanlara ilgisi oldukça yoğun oluyor. Bütün teşhir salonlarımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı restorasyon çalışması sayesinde yenilendi" dedi.
Mevcut batık salonlarının güncellenip geliştirildiğine de işaret eden Toprak, daha önce gün yüzüne çıkmamış, müzenin uzmanlarınca gerçekleştirilen kazılarla ortaya çıkarılmış eserlerin de yeni sergi salonlarında ziyarete açıldığı bilgisini de verdi.

whatsapp-image-2024-07-08-at-09-57-42.jpeg
İLK 6 AYDA 111 BİN 112 KİŞİ ZİYARET ETTİ
Turizm Cenneti Bodrum’daki Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin de bulunduğu Bodrum Kalesi'ni 2024 Yılının ilk 6 ayında 111 Bin 122 kişi ziyaret etti. Müze ve Kaleyi 2023 yılında 333 Bin 956 kişi ziyaret etmişti
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm kentlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde ziyaretçilerini ağırlayan Bodrum Kalesi, 6 aylık sürede artan ziyaretçi sayısıyla dikkati çekiyor. Görsel ihtişamı, şövalye kuleleri, açık ve kapalı alanlarda sergilenen arkeolojik eserleriyle dikkati çeken UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Bodrum Kalesi, dünyanın önemli su altı müzesine de ev sahipliği yapıyor. İkinci etap restorasyonun ardından büyük bir bölümü ziyarete açılan kale, tatilcilerin beğenisini topluyor.


MUĞLA'DAKİ MÜZE VE ÖREN YERLERİ 2023'TE 1 MİLYONU AŞKIN ZİYARETÇİ AĞIRLADI
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'daki müze ve ören yerleri, geçen yıl 1 milyon 164 bin 151 ziyaretçi ağırladı.

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle ünlü ilçelerinde milyonlarca turist ağırlayan Muğla, tarihi zenginlikleriyle de ön plana çıkıyor.

Turistler deniz, kum ve güneşin yanında, geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan antik kentlerle buralarda gün yüzüne çıkarılan eserlerin sergilendiği müzeleri gezmek için bölgeyi tercih ediyor.
Muğla'nın konaklama turizminin yanı sıra son yıllarda kültür turizmi açısından önemli bir merkez haline gelmeye başladığını söyledi.
Muğla'daki birçok antik kentin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığını anlatan Akbıyık, "Açık hava müzesi konumunda bulunan Muğla'da 2023 yılında 5 müze ve ziyaret edilebilir durumdaki 86 ören yerini 1 milyon 164 bin 151 kişi ziyaret etti." dedi.

ziyaretçilerin, kazılarda çıkarılan eserlerin birçoğunu yerinde, sergilenebilecek durumda olanları ise müzelerde gördüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Saint John Şövalyeleri'nin inşa ettiği Bodrum Kalesi'nde kurulu Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 333 bin 956 ziyaretçi ile geçen yıl en çok ziyaret edilen müze oldu. Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yeniden yaptırdığı, 'Kale Müze' olarak da bilenen Marmaris Müzesi 153 bin 126 ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı. Ören yerleri arasında birinci sırayı 106 bin 2 ziyaretçiyle Fethiye Amintas Kaya Mezarları, ikinci sırayı 101 bin 868 ziyaretçiyle 'Hayalet köy' olarak da anılan Fethiye'deki Kayaköy aldı."

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.