Muğla’da sevgi evlerinde kalan çocuklar, Antik Kentte kazı yaptılar

 MUHABİR
Muğla’da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan 60’a yakın çocuk 3 Bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan, Stratonikeia Antik Kentinde kazı ekibinin gözetiminde kazı yaptılar. Yüzlerinin görüntülenmesine izin verilmeyen çocuklar, kazı esnasında, mermer aslan başı, çanak, çömlek ve takılar bulunca sevinçlerini gizleyemediler.

whatsapp-image-2024-10-06-at-14-05-29-2.jpeg

Muğla’da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan 60’a yakın çocuk 3 Bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan, Stratonikeia Antik Kentinde, kazı ekibinin gözetiminde kazı yaptılar, kazı esnasında mermer aslan başı, çanak, çömlek ve takılar bulunca sevinçlerini gizleyemediler.
AK Parti Muğla Sosyal Politikalar Başkanlığı, Muğla Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü, , Stratonikeia Kazı Başkanlığı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından ortaklaşa hayata geçirilen bir proje kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan 60’a yakın çocuk 3 Bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan, Stratonikeia Antik Kentinde, kazı ekibinin gözetiminde kazı yaptılar.

whatsapp-image-2024-10-06-at-14-05-30.jpeg

Çocukları heyecanlandıran kazı çalışması

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan "Gladyatörler Şehri" olarak bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları yapan ekiplerin çalışmaları görmek ve 3 bin 500 yıllık Anti görmek için gelen, çocuk evlerinde kalan çocuklara, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, onları tarihe yolculuğa çıkaracak bir sürpriz yaptı.
Antik kenti gezmeye gelen çocuklara Antik Kente devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Söğüt, çocukların kazı çalışması yürüten ekiple birlikte kazı çalışması yapmasına izin verdi. Kazı esnasında çok heyecanlanan çocukların görüntülerinin alınmasına izin verilmedi. Çocuklar, kazı esnasında, mermer aslan başı, çanak, çömlek ve takılar bulunca sevinçlerini gizleyemediler.
Kazı çalışması sonrasında ise Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde görevli usta öğreticiler tarafından geleneksel sanatlardan minyatür ve tezhip sanatıyla kitap ayracı yaptılar Antik Kente ait bazı eserlerin resimlerini yaptılar.

whatsapp-image-2024-10-06-at-14-05-29-1.jpeg

Projenin amacı çocuklara kültürel değerleri unutturmamak

AK Parti Muğla İl Başkanı Avukat Gültekin Akça, AK Parti Muğla İl Başkanlığı olarak, bugüne kadar özellikle dezavantajlı grupları ziyaret ettiklerine işaret ederek, şunları söyledi:
“Bugünde çocuklarımızla Hem Muğla'mızın, hem de Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden bilinen Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret ettik. Burası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ziyaret edilen bir Antik Kent ve 3 bin 500 yıllık bir geçmişi var. Antik kent 9 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış. Çocuklarımız bugün hem kazı yaptılar, hem de hocalarımızdan Antik kentin tarihi geçmişi hakkında bilgiler aldılar. AK Parti Muğla Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak, bundan sonra da bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz”

whatsapp-image-2024-10-06-at-14-05-28-001.jpeg

AK Parti Muğla İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Psikolog Tuğçe Kandemir ise şunları ifade etti:
“Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak sevgi evlerinde kalan kardeşlerimizle birlikte bugün Stratonikeia Antik Kenti'ne geldik. Gezinin amacı çocuklarımıza Muğla’mızın, ülkemizin kültürel değerlerini tanıtmak ve onların yanında olduğumuz göstermek. Keyifli bir etkinlik oldu. Çocuklarımız geçmişe bir yolculuk yaptı. Çocuklar kazı esnasında çok heyecanlandılar”
Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ise Çocuk evlerinde kalan çocuklara yaptığı sürprizle ilgili şunları kaydetti:
“Antik Kente yapılan kazı çalışmalarımızı görmeye çok sayıda misafirimiz geliyor. Bugün gelen misafirlerimiz ise gerçekten özel misafirlerdi. Biz onların ziyareti nedeniyle çok mutlu olduk. Onlara antik kentin tarihi geçmişi hakkında bilgiler verdik. En önemlisi de onlarla birlikte ekibimizin kazı yapması ve bazı eserleri çocuklarımızın bulması oldu. Onlar içinde farklı bir deneyim oldu. Böylesine farkındalık oluşturan bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

whatsapp-image-2024-10-06-at-14-05-28-2-001.jpeg

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.