Ünlüler Bodrum'da buluştu: Kemal Sunal hologramı geceye damga vurdu!

Ünlüler Bodrum'da buluştu: Kemal Sunal hologramı geceye damga vurdu!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Bodrum Sinema ve Kültür Derneği'nin (BSKD) ev sahipliğinde düzenlenen 12. Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi, sinemaseverleri ve sektör profesyonellerini Bodrum'da buluşturdu.

“Sinemanın Kalbi Bodrum'da Atıyor” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Bodrum Kalesi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Sinema tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefleyen organizasyon, kortej yürüyüşü ve özel hazırlanan bir video gösterimiyle start aldı. Geceyi oyuncu Hakan Bilgin sunarken, Müfit Can Saçıntı “Meşhur Ünlüler” adlı tek kişilik gösterisiyle seyircilere keyifli anlar yaşattı. Festivalde gösterilecek filmlerin fragmanlarının yayınlandığı açılış, Eypio'nun mini konseriyle taçlandırıldı. İlk gün, yatta düzenlenen özel bir programla sona erdi.

KEMAL SUNAL HOLOGRAMIYLA SÜRPRİZ
Açılış gecesinin sürprizi, Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ın hologramı oldu. Sunal, “Bizler sizin kalbinizde yaşıyoruz, şimdi gözlerinizi gökyüzüne çevirin ve yıldızlara bakın, orada Türk sinemasının yıldızları var” sözleriyle geceye duygusal bir hava kattı.

BODRUM'DA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ GELİYOR
BSKD ve 12. Bodrum Türk Filmleri Haftası Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, “Bu yıl festivalimizi son kez bu formatta yapıyoruz. Gelecek yıl Bodrum'u Uluslararası Film Festivali'ne kavuşturacağız” diyerek büyük bir müjde verdi.

MUĞLA'YA KÜLTÜR VE SANAT KATKISI
Muğla
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, “Bodrum'un sadece bir turizm kenti değil, kültür sanat şehri olmasına katkı sağlayacağız” diyerek destek mesajını iletti. Kos Belediye Başkan Yardımcısı Eleni Voukelatou ise, Türk sinemasıyla Kos ve Bodrum arasındaki kültürel iş birliğini vurguladı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Açılış gecesinde düzenlenen ödül töreninde Zülfü Livaneli, Filiz Akın, Salih Kalyon ve birçok değerli isim “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görüldü. Genç yetenekler arasında Uğur Güneş ve Savaş Satış da ödüllerini aldı.

SİNEMA DOLU GÜNLER
4 Ekim'e kadar devam edecek etkinlikte, 14 farklı mekânda gösterimler ve söyleşiler düzenlenecek. CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi ise, Türk sinemasının geleceğine yön veren profesyonelleri bir araya getirecek.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 29 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.