TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Prof. Dr. Aydın Ayaydın’dan Gazeteci Tandoğan Uysal’a ses getirecek açıklamalar!

Prof. Dr. Aydın Ayaydın’dan Gazeteci Tandoğan Uysal’a ses getirecek açıklamalar!

Aydın Ayaydın” Bodrum’un geleceği için Tamer Mandalinci’nin başarılı olmasını istiyorum”dedi.

Aydın Ayaydın’dan Ahmet Aras’a “ Cicim ayları” bitti göndermesi

Bugüne kadar gazetecilerin bu konudaki sorularına cevap vermediğini belirten Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Ahmet Aras’a da, Tamer Mandalinci’ye de süre vermek gerektiğini düşündüğünü söyledi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Bodrum’un olumsuzluklarla gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduğunu Gazeteci Tandoğan Uysal’a açıklarken ses getirecek açıklamalar da da bulundu.

-Aydın Ayaydın’dan şok açıklamalar

Aydın Ayaydın, kaçak yapıların denetimi, yıkım kararlarının uygulanması, çöp ve temizlikten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin sorumlu olduğunu ancak su ve kanalizasyondan Bodrum Belediyesi’nin değil, Büyükşehir’e bağlı MUSKİ’nin sorumlu olduğunu söyledi.

Aydın Ayaydın’dan burada Tamer Mandalinci’ye tam destek de gelerek “Bu konuda Tamer Mandalinci’yi eleştirmek halsızlıktır” diye konuştu.


AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın’a Bodrum Belediye Başkanı seçilen CHP li Tamer Mandalinci’nin 4 ayını nasıl değerlendirdiğini sordum. Aydın Ayaydın’ın açıklamalarında Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye hem destek, hem eleştiri şu şekilde geldi:

“Tamer Mandalinci’nin Bodrum’un geleceği için başarılı olmasını istiyorum.
Ancak Mandalinci, seçilmeden Bodrum’un bugün yaşanan sorunlarını biliyordu. Demekki çözüm için hiçbir hazırlığı ve projesi yokmuş”


Aydın Ayaydın, Tamer Mandalinci’ye başarılı olabilmesi için şu öğütleri de verdi.


“Başkan Mandalinci başarılı olmak istiyorsa, iki şey yapması lazım.

1- Sağcı, solcu, benden, senden demeden, o veya şu istedi diye bürokratlarını seçmemeli. Seçeceği bürokratlarda arayacağı tek kriter liyakat olmalı.
2- Başkan Mandalinci iş üretebilen, proje çalışması yapabilen bir çalışma ekibi kurmalı. Bu ekip, günlük icraatın içinde olmamalı. Sadece sorunların çözümü için proje çalışması yapmalıdır”

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Tamer Mandalinci’nin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde konuşurken, samimi ve gerçekçi olmasında da yarar olduğunu kaydetti.

-Aydın Ayaydın, “Su sorunu Bodrum Belediyesi’nin görev alanına girmiyor”

Aydın Ayaydın, Bodrum’un kanayan yarası su sorunu konusunda da çok ilginç bir açıklama yaparak, “Su sorunun çözümü Bodrum Belediyesinin görev alanına girmiyor” diyerek ses getirecek bir açıklamaya imza attı.

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, ses getirecek açıklamasına şu ilginç açıklama ile devam etti;


“Bodrum ve çevrenin su sorununu çözmek, Büyükşehir yasasına göre MUSKİ’ ya aittir.
Bu gerçeği bilelim. ona göre konuşalım.

Yasal olarak Muğla ve ilçelerine Su kaynaklarını bulmak ve getirmek MUSKİ nin görevidir.

Muski, bu konuda proje üretmeli ve hayata geçirmelidir.Bodruma su veren Mumcular Barajının kurumaya yüz tuttuğunu ve yaz aylarında kuruduğu bugün ortaya çıkmadı. Seçimden önce biliniyordu.Bodrum’un su ihtiyacını karşılayacak hiç bir çözüm önerileri de hazırlıkları da maalesef yokmuş.
Bugün bundan yakınmaları beceriksizlik demeyeyim, büyük talihsizlik diyeyim”

Ahmet Aras’a da “cicim ayları bitti”göndermesi

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, açıklamalarında ilk kez de seçimdeki rakibi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ilginç bir göndermede bulunarak “Sayın Aras’ın da artık cicim ayları bitti. Vatandaş ciddi anlamda su sorununun çözümünü sizden bekliyor. Elinizi taşın altına koyun ve proje üretin. Elinizde proje olursa, devlet elinizden tutar. Ama siz hiç bir proje hazırlamasanız, herşeyi devletten beklerseniz bu doğru olmaz” şeklinde konuştu.


-Aydın Ayaydın’dan Muski ile DSİ mukayesesi

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, MUSKİ ile DSİ’nin karşılaştırmasını da yaparak Muski’nin görevden kaçtığını belirterek şunları söyledi;

“Sanki bu görev ona yasa ile verilmiş değil. Vatandaşın kafasını karıştırarak DSİ gündeme getiriliyor. DSİ ne zaman ve nasıl devreye gireceği de belli. Büyükşehir Belediyesine bağlı MUSKİ, bu konudaki projesini her ne sebeple olursa olsun hayata geçiremiyorsa, DSİ ye başvurur.

DSİ nın bu projeyi yapması için MUSKİ ile protokol yapar.Bütün masraflarını MUSKİ adına DSİ karşılar. Projeyi uygulayarak Devreye sokar. MUSKİ Bu masrafı 20 yıl içinde DSİ ye geri öder”

-Aydın Ayaydın’dan ses getirecek bir saptama daha

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, açıklamalarında Tamer Mandalinci’nin Başkanlığını yaptığı Bodrum Belediyesi’nin Bodrum’a su getirmek ve dağıtımını sağlamak gibi bir görev sorumluluğunun olmadığının da altını çizdi. Aydın Ayaydın, “Bodrum’a su getirilmiyorsa Tamer Mandalinci’nin bir suçu yoktur. Bu konuda Mandalinci’ye yüklenmek yanlıştır” diye konuştu.

-Aydın Ayaydın, Ahmet Aras’ın adını vermeden, hedefe Muski’yi koydu

Seçimlerden sonra suskunluğunu koruyan Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Bodrum’un yaşadığı sorunlar için suskunluğunu ilk kez bana bozarak hedefe Tamer Mandalinci, yerine Muski’yi koydu.

Aydın Ayaydın, Bodrum’un su ve kanalizasyon sorunun çözümünden bahsederken Muğla Büyüşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın adını vermeden Muski’yi sorumlu tutarak “Kanalizasyon da Bodrum Belediye Başkanının görevi değildir. O da MUSKİ ye aittir”dedi.

Aydın Ayaydın, Tamer Mandalinci’nin ana görevleri konusunda da şunları söyledi:

“ Kaçak yapıları yıkmak, kaçak yapıyı yapılırken engellemek ve çöp toplama Bodrum. Belediyesinin görevidir.

Bodrum Belediyesinin tabiki işyeri ruhsatı vermek, denetim ve de kıyıların işgalini önlemek, ana arter haricinde trafiği düzenleme gibi görevleri vardır.

Belediye veya Başkanı eleştirirken bu yasal çerçevede eleştirileri yöneltmekte yarar vardır”

-Aydın Ayaydın, her iki başkana da yine makul bir süre ve destek geldi

Aydın Ayaydın, röportajımın sonuna doğru görevlerinde 4 ayı dolduran Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, sorunları öncesinden bilmelerine rağmen, çözüm konusunda hazırlıksız olduklarını ve hiçbir somut projelerinin olmadığının görülmesine rağmen her iki Başkana da makul bir süre daha tanınmalı ve desteğin sürdürüle bilir olmasında yarar olduğunu düşündüğünü söyledi.

Prof. Dr. Sayın Aydın Ayaydın’a bu röportaj için çok teşekkür ederim.

Tandoğan Uysal

Bu yazı toplam 973 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
TANDOĞAN UYSAL Arşivi
SON YAZILAR