FERDİ YAVUZ- Onlar yangından bir ağacı dahi kurtarsak sevaptır nidalarıyla yangına gözü kapalı giren fedakâr yürekler. Onlar ormanda bir yangın çıktığı zaman ailelerini, evlatlarını, eşlerini geride bırakıp, gözlerini bile kırpmadan ellerinde kürek, kazma, tırmık ve su hortumlarıyla cehennem alevlerinin arasına dalan cefakâr bedenler. Onlar orman yangınlarının sessiz ve görünmeyen kahramanları.

Ormanların Gizli Kahramanları

Orman Genel Müdürlüğü yangına müdahale ekipleri, ormanları korumak adına canlarını ortaya koydukları özverili bir çalışma yürütüyor. Ülkenin ciğerleri yanmasın diye canla başla yangınlara karşı mücadele ediyorlar. Alın terlerini alevler kurutuyor. Türkiye’nin dört yanında artan orman yangınlarına karşı, orman teşkilatı, fedakâr bir şekilde ve koordineli çalışarak orman yangınlarına karşı savaşıyor. Yerden işçiler ve arazözler, havadan helikopterler ciğerlerimizin daha fazla yanmaması için gayretle çalışıyorlar.

Orman yangınlarının meydana gelmesini önlemek ve çıkan orman yangınlarına en kısa sürede müdahale ederek kontrol altına almak için gece gündüz çalışan orman teşkilatı görevlerini aksatmadan sürdürüyor.

Ormanların Gizli Kahramanları

Muğla Orman Genel Müdürlüğü yangına müdahale ekiplerinin can siperane şekilde verdiği mücadelenin payının büyük olduğunu unutmamak gerek.

Orman yangınlarında en fazla şehit Muğla bölgesinde çıkan yangınlarda verildi. Muğla'da çıkan orman yangınlarında 28 orman görevlisi şehit düştü. En fazla kaybın yaşandığı 1985 yılında 21 görevli orman yangınları ile mücadele ederken hayatını kaybetti.

Ormanların Gizli Kahramanları

Muğla ve Aydın Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde, orman yangınlarıyla mücadele ederken ülkemizin ciğerlerini kurtarmak için hayatlarını kaybeden isimsiz kahramanların sayısı 34.

Bu sayının 6’sı yabancı uyruklu yangın helikopter pilotu ve uçuş görevlileri. 2004 ve 2012 yılında Muğla bölgesinde çıkan yangınlarda 6 yabancı uyruklu personel hayatını kaybetmişti.

MSKÜ'de  “tacizci hoca” üniversiteden atıldı! MSKÜ'de “tacizci hoca” üniversiteden atıldı!

Ayrıca 28 orman işçisi de Muğla bölgesinde orman yangınlarıyla mücadele ederken şehit oldu.

Kiminin elleri yandı, kiminin yüzü, kiminin ocağı yandı. Onlar bu ülkenin geleceği için alevlerle savaşıyorlar.

Editör: Gazete Muğla