Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitede yaşanan taciz olayları konusunda çok hassas olduklarına işaret ederek, “Öğrencisine cinsel tacizde bulunan ve yargıya taşınan bir olayda Edebiyat Fakültesinden bir hocayı önce açığa aldık sonra da durumu YÖK’ e bildirdik. Hoca üniversiteden atıldı ve kamu görevine son verildi” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’ün “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde son dönemde yaşanan taciz olayları konusunda yönetim olarak neler yaptınız sorusuna şu yanıtı verdi:
“Ben de her şeyden önce bir babayım. Benim de çocuklarım var. Üniversitemize gönderilen çocuklarımız bize emanet. Bizin öğrencilerimizi koruyup kollamamız gerekiyor. Zaman zaman istemediğimiz şeyler olabiliyor. Bu süreçte üniversite olarak  gerekeni yapıyoruz. Hepinizin bildiği bir olay var. Öğrencisine cinsel tacizde bulunan ve yargıya taşınan bir olayda Edebiyat Fakültesinden bir hocayı önce açığa aldık sonra durumu YÖK’ e bildirdik. Hoca üniversiteden atıldı ve kamu görevine son verildi."


Rektör Kaçar, Spor Bilimleri Fakültesinde yaşanan taciz iddiaları sonrasında ise 2 akademisyenin sözleşmelerinin yenilemedik ve bunlarından birisi mahkeme kararı ile görevine geri döndü, bizde bu kararın iptali içinde yargıya başvurduklarına işaret ederek, “Ayrıca üniversitemizde bir mobing birimi kurduk. Taciz ve cinsel tacize sıfır tolerans diyebiliriz. Böyle bir konu bize ulaştığında süratle gereğini yapıyoruz” dedi.

Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu


ENSAR VAKFI YÖNETİCİSİNİN DEKAN OLARAK ATANMASI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı olarak Muğla eski Ensar Vakfı Başkanı Osman Raşit Işık'ın atanması Türkiye Komünist Gençliği (TKG), tarafından 15 Nisan’da Eğitim Fakültesi’nde protesto edilmiş ve öğrencilerin kendisine hakaret ettiğini öne süre Osman Raşit Işık, eyleme katılan üç öğrenci hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
MSKÜ Rektörü Kaçar, bu konuda ise şunları söyledi:
"Biz kurum olarak öğrencilerimize herhangi bir  soruşturma açmadık. Protestoya katılan öğrenciler maksadı aşan ifadeler kullanmışlar. Osman Raşit hoca da kişisel olarak öğrencilerden şikayetçi olmuş. Hocamız iyi akademik yayınları olan Amerika'da eğitim görmüş bir hoca. Hocamızın kendi takdirine bir şey diyemem. Biz eğitimciler olarak eşitiz. Hocaya mahkemeye verin ya da vermeyin diye bir şey söyleyemeyiz. Ama liyakat konusunda en ufak bir sorunumuz yok. Rektör olarak ben ideolojik bir çerçeveden bakmıyorum. Öyle bir derdimiz yok. Tepki gösteren öğrencilerin çoğunun başka fakülteden olduğu söylendi. Burada ideolojik bakan taraf biz değiliz" dedi.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ