MSKÜ 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni tüm fakültelerin katılımıyla Atatürk Stadyumunda yapıldı.

Törene; Muğla Vali Vekili Mehmet Eriş, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, önceki dönem Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dekanlar, öğretim üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan 10 bin 102 öğrenci mezun olarak yeni hayatlarına adım attı.

Üniversite bölümlerinin selamlama geçişiyle başlayan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar yaptı.

Muğla'da 102 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Muğla'da 102 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

“BUGÜNE KADAR VERDİĞİMİZ MEZUN SAYISI YÜZ BİNİ AŞTI”

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Rektör Kaçar, şunları söyledi:

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi genç ve dinamik bir kurum. Kuruluşundan günümüze 21 fakülte, 4 enstitü, üç yüksekokul, 16 meslek yüksekokuluna ulaştık. Bu okullarda önlisanstan lisansüstüne dört yüz üç programda eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. Kayıtlı öğrenci sayımız kırk üç bin ve bu öğrencilerimizin on bini geçtiğimiz güz döneminde aramıza katıldı. Bölüm ve programlarımızın doluluk oranı neredeyse yüzde yüze yakın. Muğlamızın yerli ve yabancı herkesin ilgi odağı olması gibi, üniversitemiz de akademik niteliği, özverili çalışanları ve yaşanabilir güzel kampüsünden dolayı yükseköğrenime katılmak isteyen bütün öğrencilerin ilgi odağıdır. Bugüne kadar verdiğimiz mezun sayısı yüz bini aştı. Bugün on binden fazla profesyoneli daha toplumsal hayata dahil ediyoruz.

“SITKI DAVUD KOÇMAN’I RAHMETLE ANIYORUM”

Öncelikle bu önemli günün en önemli mimarlarına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Elbette ilk olarak üniversitemizin bugüne ulaşmasında önemli katkıları olan ve adını taşıyan merhum Sıtkı Davud Koçman’ı rahmetle anıyorum. Ayrıca, kuruluşundan günümüze başta selefim olan rektörlerimiz olmak üzere ve bu kuruma samimiyet ve iyi niyetle hizmet eden ama artık aramızda yer almayan bütün geçmiş akademik ve idari personelimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün altını çizdiği hakiki mürşidin temsilcileri olan akademisyen arkadaşlarımız öğrencilerimize sadece bilgi vermekle kalmadı, onlara farklı pencerelerden bakabilmeyi, eleştirel düşünebilmeyi ve aynı zamanda onlara bir üniversite mezunu olarak topluma ve devletimize karşı görevlerini öğrettiler. Onun için akademisyen arkadaşlarımıza hepimiz gönülden bir teşekkür borçluyuz. Öğrencilerimizin mezuniyet seviyesine ulaşmalarında, üniversitemizin akademik faaliyetlerinin gizli kahramanları olan idari personelimizin çabaları da teşekkürü haketmektedir. Şayet mezunlarımız, kampüsümüzü yuva bilmişlerse, bunda temizlikçisinden, güvenlikçisine, memurundan daire başkanına kadar bütün idari kadromuzdan gördükleri güler yüzün ve yardımseverliğin payı büyüktür. Elbette en büyük teşekkürü aramızda bulunan değerli aileler hakkediyor. Değerli aileler, bugün hiç kuşkusuz sizlerin aile tarihlerinizin çok önemli bir dönüm noktası, bundan dolayı her birinizi ayrı ayrı kutluyorum.

Kıymetli misafirlerimiz, içinde yaşadığımız Muğla’mız çok güzel bir şehir, sıklıkla ifade edildiği gibi bir dünya cenneti. Bu yeryüzü cennetinde hayat devletimizin bütün kurumlarının uyum içerisinde çalışması sayesinde güzel. Bundan dolayı, burada hayatımızı kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için çalışan devletimizin bütün mensuplarına başta sayın valimiz, sayın büyük şehir beledediye başkanımız, sayın jandarma komutanımız ve sayın emniyet müdürümüz olmak üzere ilimizin mülki ve beledi idarecilerinin şahsında teşekkür ediyorum.”

Editör: Gazete Muğla