Muğla ve ilçelerinde gübre denetimleri sürüyor Muğla ve ilçelerinde gübre denetimleri sürüyor

Neval ÇOLAK-Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğinden Karakuş’a Destek

Muğla’da, bir grup bisikletsever, bisikletiyle seyir halindeyken tekerleğin kanalizasyon mazgalına düşmesi sonucu geçirdiği kazada yaralanan arkadaşlarına destek vermek amacıyla “Tekerime mazgal değmesin” eylemi yaptı.

Ahmet Karakuş isimli vatandaș geçtiğimiz günler de bisikletle Kurşunlu Caddesi'nde Cumhuriyet Meydanı'na seyir halinde iken, tekerlek mazgalın arasına girerek kol ve bacaklarında berelerle kazayı atlatmasına rağmen yüzü parçalanmış, burnu ve dişleri kırılmıştı. Hala tedavisine devam edilen Karakuş konuşmakta güçlük çekiyor ve sıvı ile besleniyor.

Tekerleğin mazgala girmesi sonucu ağır yaralanan Ahmet Karakuş'a destek vermek için kazanın yaşandığı bölgede Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği üyeleri ve bir grup bisiklet sever ‘tekerime mazgal değmesin’ adı altında destek verdi. Gerçekleştirilen eyleme Ahmet Karakuş’un eşi Tuğba Elbirler Karakuş’ta katıldı.

Kazaların asıl sebebinin bisiklet yollarının sürekli bilinçsiz şoförler tarafından araba, motor park yeri olarak kullanılması olduğunu vurgulayan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu ‘tekerime mazgal değmesin’ adı altında düzenlenen eylemde açıklama yaparak; “Halk Bankası önündeki mazgalın uygunsuz olması nedeniyle Ahmet Karakuş adlı bisiklet kullanan arkadaşımız burada takılmış, düşmüştür. Çene kırığı, kol kırığı gibi ameliyat uzun bir iyileşme sürecine girmiştir. Kendisine acil şifa diliyoruz. Biz kadın duyarlılığıyla burada toplumsal refleks yaratmak istiyoruz. Çünkü mazgal sorunu sadece Muğla’nın sorunu değil. Muğla’daki bütün mazgallarda bu şekilde değil. Düzgün olanları da var. Fakat bu şekilde olanların ivedilikle düzeltilmesini istiyoruz biz. Muğla da bisiklet kullanan bütün bisikletçiler adına bunu istiyoruz. Umarım kısa sürede yapılır. Fakat asıl önemli olan şey bisiklet yollarının sürekli bilinçsiz şoförler tarafından araba, motor park yeri olarak kullanılması. Eğer buraya araçlar park etmemiş olsaydı muhtemelen Ahmet Karakuş’ta bisiklet yolunu kullanacaktı. Bu kazada gerçekleşmeyecekti. Trafik polislerinden bisiklet yollarına da nasıl park cezası yazıyorlarsa bisiklet yollarındaki araçlara da par cezalarını yazmalarını istiyoruz. Caydırıcılığı olmalı. Sürekli kavga ediyoruz. Bana Muğla’da bisiklet yolunda iki kere araba çarptı. Birinde elim kırıldı, diğerinde bir şey olmadı. Madem bisiklet yollarımız var o halde doğru kullanmamız için emniyetin, belediyenin bizimle iş birliği halinde olup bisiklet yollarının sağlıklı bir şeklide kullanılmasını sağlamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bisiklet tekerleğinin mazgala girmesi sonucu ağır yaralanan Karakuş’un eşi Tuğba Elbirler Karakuş; “Emniyet ile belediye beraber çalışıp hem mazgalları hem elektrikli bisikletleri hem park eden araçlarla ilgili olarak bir önlem alması gerekiyor. Tek başına yapılacak bir şey değil. İkisi birlikte çalışıp önlem almaları gerekiyor. Ben biraz önce buraya gelirken bir motorluyu bisiklet yoluna park yaptığı için uyardım ve laf yedim. Sen işine bak dedi bana. Muğla küçük bir yer. O yüzden en azından hem emniyet hem belediye beraber çalışırlarsa o zaman çok daha çabuk bu problemler çözülür” dedi.

Editör: Gazete Muğla