Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında astsubay Aydın Özsıcak Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde esasa ilişkin savunmasını yaptı. Aydın Özsıcak  15 Temmuz gecesi 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait askerî helikopterlerden bir tanesinin uçuş teknisyenliğini gönüllü üstlendiği, Erdoğan'ı öldürmek isteyen darbecileri bu helikopterler ile Marmaris ilçesine taşıdı.  Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında kırım ekibinde olan Özsıcak düşen helikopterdeki radar altimetresini söken kişiydi.

Marmaris’te 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi olmuş otel saldırısında iki polis memuru şehit edilmişti.  Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde suikast timinde bulunan darbeci askerler  6’şar kez ağırlaştırmış müebbet  hapis istemiyle yargılanıyor. Şubat ayında başlayan davalarda sona yaklaşıldı. Darbeci askerler esasa ilişkin son savunmalarını yapıyor. Dördüncü duruşmanın onuncu oturumunda astsubay Aydın Özsıcak esasa ilişkin savunmasını yaptı.

Özsıcak  "14 Temmuz'da devir teslim olması nedeniyle görevliydik. 15 Temmuz için de görev verildi. Aslında yorgundum. Göreve gidecek durumda da değildim. Ancak personel sıkıntısı olduğundan dolayı görevi kabul ettim. Personel sıkıntısı olmasıydı görevi kabul etmezdim. O gün 21.30'a kadar dinlendim. Daha sonra Çiğli'ye üç helikopter ile uçuşa geçtik. Çiğli'de cep telefonlarını kapattık. Gece boyunca helikopterin başından ayrılmadık. Burada bize Marmaris'e varıp bekleyeceğimiz söylendi. Marmaris denilince benim aklıma Aksaz geldi. Aksaz'a gideceğimizi düşündüm" dedi.

Kritik görevlerde hep o vardı

Astsubay Aydın Özsıcak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kurulan suikast timinin içinde yer aldığı gibi BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu’nun düşen helikopterde inceleme yapan kırım ekibinde bulunuyor. Özsıcak,  Yazıcıoğlu 4 kişinin hayatını kaybettiği helikopterdeki radar altimetresini sökerken görüntüleri ortaları çıkmıştı.

Başkan Korkmaz: “Bebeklerimizin hayatına kasteden failleri nefretle kınıyoruz” Başkan Korkmaz: “Bebeklerimizin hayatına kasteden failleri nefretle kınıyoruz”

MUSTAFA İNCİ

Editör: Gazete Muğla