Muğla'da İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yürütülmeye başlayan Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da kaldığı yerden devam ediyor

MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı, sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi, Muğla’nın farklı ilçelerinde birbirinden güzel mekânlarında eğitimcileri buluşturuyor. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Öğretmen Etkileşim Günleri, il genelinde yürütülen eğitim faaliyetleri üzerine sohbetlerin yanı sıra farklı alanlarda aktivitelerle buluşmalara renk katıyor.

Yeni eğitim öğretim yılıyla beraber ekim ayında kaldığı yerden devam eden Öğretmen Etkileşim Günleri, Seydikemer’in Ören Karanlık İçi Kanyonu’nda gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Seydikemer’de görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek hasbihal etti.

Eğitim-öğretim faaliyetlerine dair öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyen İl Müdürü Emre Çay, Türkiye Maarif Modeli’nin önemine değindi. İl Müdürü Emre Çay “Bu yeni model, Türkiye'nin eğitim sisteminin 21. yüzyıla uygun bir şekilde yeniden şekillendirilmesini, eğitimde kaliteyi artırmayı ve insanı tüm yönleriyle ele alarak iyi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde, millî ve manevi değerleri koruyarak, insani değerleri benimseyen nesiller yetiştirmeyi hedefleyen bu modelle Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edeceğiz. Sizlerin Maarif Modeli’ni etkili bir şekilde öğrencilerimize uygulamanız bu anlamda büyük önem arz ediyor, sizlere sonsuz güveniyoruz. ” dedi.

Sohbetin ardından öğretmenler tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müziğin hoş sedasında, doğayla iç içe ortamda buluşan öğretmenler, belleklerinde iz bırakacak güzel bir gün yaşadılar.

Muhabir: SERDAL KAYHAN