Türkiye'de büyük yankı uyandıran yenidoğan bebek çetesi, 10 bebeğin ölümüne neden olmasıyla gündeme geldi. Çetenin, 18 hastanenin yoğun bakım servislerini kiralayarak bebek acil hastalarını hedef aldığı öğrenildi.

32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Saim Korkmaz, olaya sert tepki gösterdi.

Bodrum’da attıkları çöplerden tespit edildiler Bodrum’da attıkları çöplerden tespit edildiler

Başkan Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok sayıda özel sağlık kuruluşu, sağlık çalışanı ve hekimin içinde yer aldığı bir suç örgütünün, tıbbi gerekliliklerin dışına çıkarak yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olması toplumda büyük bir infiale neden olmuştur. Bebeklerin hayatlarına kasteden, tıp etiğini ayaklar altına alan bu olay, sağlık sisteminin ticarileşmesi ve kar odaklı bir anlayışın egemen olması halinde insan hayatı üzerindeki etkilerini gözler önüne sermesi açısından önemlidir. Tıp etiğinin ötesinde, insanlık vicdanının asla kabul edemeyeceği bu korkunç suça karışan failleri nefretle kınıyoruz. 

Soruşturma süreci devam eden bu vahim olayın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması ciddi yara alan kamuoyu vicdanını bir nebze olsa da rahatlatacaktır.  

Bu elim olayı kınarken yoğun bakım ünitelerinde titizlikle görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarını ve hekimlerin tümünü töhmet altında bırakan suçlayıcı yorumlardan da uzak durulması gerekmektedir.  

Sağlık sistemine olan güvenin korunması adına sürecin titizlikle izlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması toplum sağlığının korunması açısından da bir zorunluluktur.”

Muhabir: MERYEM ÖZEN