Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa KADES  (Kadın Destek Programı) hakkında bilgilendirme ve tanıtım etkinliği düzenlendi.

Sinem Karakaya

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa KADES  (Kadın Destek Programı) düzenlenen tanıtım etkinliğiyle vatandaşa anlatıldı.

KADES Uygulaması Vatandaşa Anlatıldı

Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı giriş katında düzenlenen tanıtım etkinliğine Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz’da katılım göstererek vatandaşları bilgilendirdi.

Vatandaşları tek tek durdurup KADES uygulaması hakkında bilgi veren Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız; “Aile içi ve kadına şiddetle ilgili Menteşe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bürolarımızı oluşturduk. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı. Malumunuz KADES diye bir uygulama var. Bu uygulamada akıllı telefonlara indirilerek tek butonla bu tür olaylarda hemen temas kurulabiliyor. Ayrıca yine kadınlarımız Alo 183’ü arayarak sorunlarını hemen iletebiliyorlar. Derhal kendileriyle ivedi olarak temas sağlanabiliyor. Kadına şiddetle 0 toleransla gerek jandarma gerek emniyet güçlerimiz üstünde duruyoruz. Allaha şükür Muğla’da öyle büyük bir sorunumuz olmamasına rağmen konuyu takip ediyoruz” dedi.

Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu

KADES Uygulaması Vatandaşa Anlatıldı

Daha sonra Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz Perşembe Pazarı’nda esnafları ziyaret etti.

Tezgâhları tek tek gezip ziyaret eden Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürü esnafın dilek ve şikâyetleri yerinde dinleyerek sohbet etti. Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü 'ne bağlı resmi polis ekiplerinin de yaya devriye olarak pazarda görev yaptıkları görülürken, pazarcı esnafı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Gazete Muğla