MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, görevinin ikinci yılı dolayısıyla Üniversite Sanat Evi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Atama yükselme kriterlerine ilişkin açıklama yapan Rektör Kaçar, “1 Ekim itibariyle üniversitemizde ilan edilecek tüm öğretim kadrolarında belli bir takım standartları sağlayanlar müracaat edebilecekler. Bu kriterler bazen eleştirilere neden olabiliyor. Akademik kaliteyi yükseltmek adına yaptığımız bir işlem sadece biz değil birçok üniversitede atama yükselme kriterleri uygulanıyor. Bizde ilk defa 1 Ekim itibariyle uygulanmaya başladı” dedi.

“TÜBİTAK PROJELERİNDEN EN FAZLA FAYDALANAN 4’ÜNCÜ ÜNİVERSİTEYİZ”

MSKÜ’nün TÜBİTAK projelerinden en fazla faydalanan üniversiteler sıralamasında 4. sırada yer aldığına değinen Rektör Kaçar, “YÖK’ün izleme raporlarına göre TÜBİTAK projelerinden en fazla faydalanan üniversiteler sıralamasında MSKÜ 4. sırada yer alıyor. Yine Uluslararası Öğrenci Değişim Programlarında en fazla faydalanan ilk 20 üniversite arasında MSKÜ 17. oldu. Öğrenci kulüp sayıları arasında üniversitemizde ilk 20’de yer alıyor. Ayrıca akredite lisans program sayısının en yüksek oldu ilk 20 üniversite arasında 20 program ile 16. Sırada yer aldık. Times Higher Education uluslararası üniversite sıralamasında ilk kez üniversitemiz yer almış ve sıralamada bulunan 91 Türk üniversitesi arasında 34. sırada yer aldı” diye konuştu.

“MEZUN MEMNUNİYETİ 2024 ARAŞTIRMASINDA İLK 10’DA YER ALIYORUZ”

Rektör Kaçar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını bu yıl verdi. Üniversite Araştırmalın Laboratuvar (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Araştırmasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 15 programı devlet üniversiteleri arasında ilk 10’da yer alıyor.

MSKÜ’DEN 9 AKADEMİSYEN "DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI" LİSTESİNDE

Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama! Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama!

MSKÜ Fethiye Ziraat Fakültesi ve Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu YÖK tarafından her yıl verilen "Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nisan ödülleri" çerçevesinde, "Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak" ödülüne layık görüldü.

MSKÜ’den 9 akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2024 yılı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı.

“KENDİMİZİ YENİLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

MSKÜ Kamu Yönetimi doktora öğrencisi Ceren Demir, Kanada 2024 Genç Profesyonel Bursu'nu almaya hak kazanan tek Türk öğrenci oldu. Kampüs hayatını gençlerimiz için canlandırıyoruz. Ay ışığında yeni kafeterya, tarım kredi kooperatifi açmak için çalışıyoruz.

Rahmetli Adnan Hocanın Sedir Adası Kedreai Antik Kenti kazısı yine üniversitemiz tarafından yürütülüyor. Genel olarak üniversitede eğitim öğretimde kendimizi yenilemeye çalışıyoruz.”

Muhabir: BERİTAN YÜCEL