Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı üyeleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere destek verdi.

Vatan Partisi İl Saymanı Selen Yılmaz, “PKK ve PKK’ya kadro temin bürosu HDP korksunlar. Bu direniş büyümektedir ve teröre karşı kanıyla, canıyla mücadele eden Mehmetçiğimize, Türkiye’nin bölünmesine Kürt yurttaşlarımızın da izin vermeyeceğinin en güçlü mesajını göndermektedir.” dedi.

Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı üyeleri, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 40 kişilik grup, Sınırsızlık Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. “Bir ana, ABD uşaklarına, terör ağalarına yeter” yazılı pankart açan üyeler, ellerinde çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Kalabalık sık sık “Kahrolsun HDP, kahrolsun PKK” ve “Teröre lanet, analara destek” sloganı attı.

Basın açıklamasını okuyan Vatan Partisi İl Saymanı Selen Yılmaz, evlatlarını bölücü terör örgütü PKK’nın elinden çekip kurtarmak üzere annelerin Diyarbakır’da başlattığı soylu direnişin 19. gününe eriştiğini söyledi.

KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması

Yılmaz, PKK’nın elindeki çocuklarını ve PKK’nın kaçırdığı güvenlik görevlisi yakınlarını en doğru adresten, PKK’ya kadro temin eden HDP’den isteyen ailelerin sayılarının giderek arttığını ifade etti.

“PKK’NIN SİYASİ UZANTISI HDP’NİN DERHAL KAPATILMASINI İSTİYORUZ”

Cesur anaların yanına ilk koşanın Vatan Partisi Öncü Kadın örgütü olduğunu dile getiren Yılmaz, “Devletimiz bakanlarıyla, güvenlik güçleriyle analarımızın yanında. Anaların önderliğinde milletin ta kalbinden yükselen ‘teröre lanet’ haykırışını ve aynı zamanda Türk ve Kürt yurttaşların kardeşliğini bütün dünyanın gözüne sokan bu direnişi, devletimizin kesin adımlarla sonuca ulaştırmasını millet olarak bekliyoruz. Hain terör örgütünün elinde tutsak olan gençlerimizi en kısa zamanda sağ salim geri istiyoruz. Türkiye’yi bölme programıyla kurulan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin derhal kapatılmasını istiyoruz.” dedi.

Yılmaz, Türkiye ittifakının, kandırarak, kaçırarak bölücü terör örgüttü kadro devşiren HDP’nin, önünde sonunda başına yıkılacak olan binasının merdivenlerinde kurulduğunu kaydetti.

“PKK VE PKK’YA KADRO TEMİN BÜROSU HDP KORKSUNLAR”

Annelerin doğrudan kendilerine yönelik eylemini ‘bu işi mecliste çözelim’ yüzsüzlüğü ile cevaplayan PKK’nın partisi HDP ile açık ittifak içinde olanları uyardıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Anneler, direnişleriyle bölge halkının, yıllardır yaşanan teröre karşı duruşta en doğru mevzii belirlediklerini de ortaya koymaktadır. PKK ve PKK’ya kadro temin bürosu HDP korksunlar. Bu direniş büyümektedir ve teröre karşı kanıyla, canıyla mücadele eden Mehmetçiğimize, Türkiye’nin bölünmesine Kürt yurttaşlarımızın da izin vermeyeceğinin en güçlü mesajını göndermektedir.”

Yılmaz, Vatan partisi olarak anneler direnişini desteklemeye ve bütün Türkiye’ye taşımaya sonuna kadar taşımaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Gazete Muğla