Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin ön kısmında bulunan atıl alan rektörlük tarafından Açık Hava Sineması ve Rekreasyon Alanı yapıldı.  Yapılan alanda ki ilk film gösterimi öğrencilerin beğenisini topladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin ön kısmına Rektörlük tarafından oluşturulan proje ile yapılan Açık Hava Sineması ve Rekreasyon Alanı’nda ilk film gösterimi yapıldı. İlk gösterimde 2018 yapımı olan "Şampiyonlar" filmi, zihinsel engellilerden oluşan "Los Amigos" takımı ve Antrenör Marco'nun yaşadığı trajikomik tecrübeleri konu alan film izlendi.

Açık Hava Sineması'ndaki ilk film gösterimine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Rektör Danışmanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açık Hava Sineması ve Rekreasyon alanının, alınan destekler ile değerinin 3'te 1'i maliyetine yapıldığınu vurgulayan Rektör Hüseyin Çiçek; "Bugün ilk sinema filmi gösterimimizi gerçekleştirdik. Doğrusu öğrencilerimizin ilgisinin olacağını düşünüyorduk. Ancak bu kadar yoğun bir ilginin olabileceğini tahmin etmiyorduk, bu bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Öğrencilerimizin kampüste daha fazla zaman geçirmelerini, hem güvenlikleri hem de üniversitelerine aidiyet duygularının gelişimi açısından çok önemsiyoruz. Burası sadece bir açık hava sineması değil. Bu alanda spor tesisi, kafeteryalar ve farklı ihtiyaçlara cevap veren bir çok imkan bulunuyor. Öğrenci merkezli bir üniversite olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz. Ancak bugün sizlerin de şahit olduğu üzere, açık hava sinema sahnesinin ve rekreasyon alanımızın ismini sosyal medya üzerinden öğrencilerimize sorduk. Onlardan en fazla gelen cevapları da bugün izleyicilerin oylarına sunduk. Üniversitemizde gerçekleşen her etkinlikte öğrencilerimizin söz sahibi olması, onların yenilikçi ve yaratıcı fikirlerinden istifade etmemizi sağlıyor. Bu anlamda göletinden, çim amfisine ve kadar örneğine az rastlayabileceğiniz özgünlükteki alanımızın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Büyük beğeni toplayan ilk gösteriminin ardından Rektör Hüseyin Çiçek, Üniversite personeli ve öğrenciler ile günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

Editör: Gazete Muğla