DEKAMER’den “disko ışığı” uyarısı

DEKAMER’den “disko ışığı” uyarısı
 MUHABİR
-Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Dalyan İztuzu'nda koruma faaliyetleri Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından yürütülüyor.-DEKAMER, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,” Yavrular yuvadan çıktıklarında denizdeki ayın yansıması, dalgaların beyaz köpüğü gibi etkilerle denize giderler; ancak kumsalın geri planında daha güçlü ışıklar olduğunda yanlış tarafa yönelirler” uyarısında bulundu.

DEKAMER, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,” Yavrular yuvadan çıktıklarında denizdeki ayın yansıması, dalgaların beyaz köpüğü gibi etkilerle denize giderler; ancak kumsalın geri planında daha güçlü ışıklar olduğunda yanlış tarafa yönelirler” uyarısında bulundu.

DEKAMER’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilerek, yavruların yuvadan çıkışını gösteren bir video paylaşıldı:
“Yuvadan çıkan yavruları güvenle denize ulaştırmaya devam ediyoruz. Yavrular yuvadan çıktıklarında denizdeki ayın yansıması, dalgaların beyaz köpüğü gibi etkilerle denize giderler; ancak kumsalın geri planında daha güçlü ışıklar olduğunda yanlış tarafa yönelirler. Yavruların güvenle denize ulaşması için yuvalama kumsallarımızı koruyalım ve turizm bölgelerinde kumsaldan görünecek güçlü ışıkları perdeleyelim”
Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e güçlü ışıklardan bölgede faaliyet gösteren otel ve turistik işletmelere ait gösteri ışıklarını kast ettikleri bilgisini veren DEKAMER uzmanları, ayrıca güçlü bir tekne ışığının da yavruların denize güvenle ulaşmasını engelleyeceği bilgisini verdiler.
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi. Caretta caretta yavrularının eylül sonuna kadar yuvalardan çıkışlarının devam edeceği belirtildi.

YUVALARIN KONUMLARI HARİTADA
DEKAMER yetkilileri, Yuva koruma çalışmalarını yürüttükleri İztuzu kumsalındaki yuvalarımızın konumları ve durumlarını haritada gösterdiklerine işaret ederek, “774 yuvamızın konumlarını ve durumlarını belirterek merkezimizde bulunan harita üzerinde iğneledik. Merkezimizi ziyaretiniz sırasında inceleyebilirsiniz” bilgisini paylaştılar.

Bu haber toplam 38 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.