Datça Belediyesi, İskele mahallesinde bir yılı aşkın süredir şikâyetlere konu olan çöp konteynerleri kaldırarak, sokağın çöplerine mobil toplama çözümü getirdi.

Haber Merkezi

Muğla’nın Datça ilçesi İskele mahallesinde uzun zamandır şikâyetlere konu olan çöp konteynerleri, Datça Belediyesi tarafından kaldırılarak sokağın çöplerine mobil toplama yöntemiyle çözüm getirildi.

Sokak içinde evlere çok yakın olan çöp konteynerlerinin kaldırılması ve çöp toplama sorununa çözüm bulunması için 29 sokak sakinin belediyeye yaptığı imzalı başvuru sonucu, Datça Belediyesi tarafından çöp konteynerlerini olduğu yerden kaldırdı.

Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu Rektör Kaçar basın mensupları ile buluştu

ÇOCUKLARDAN BAŞKANA PANKARTLI TEŞEKKÜR

Çöp konteynerleri kaldırıldıktan sonra mahalle sakinleri yeniden evlerinin önünde buluşmaya başlarken, sokağın çocukları da Sokak Sözcüsü Fatma Musayeva ile birlikte temizlenen alanda hazırladıkları teşekkür pankartlarıyla, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Belediye çalışanlarına teşekkür pozu verdiler.

Hasta Bakım Hizmetleri yaparak geçimini sağlayan Fatma Musayeva, daha öncesinde evlere çok yakın olan çöp konteynerlerinin, evden çıkamayacak kadar pis koku ve mikrop saçtığını ve bundan da  daha çok sokakta yaşayan çocukların olumsuz etkilendiklerine dikkat çekerek, “Belediye Başkanımız ve çalışanlarımıza bizi dikkate aldıkları için çok teşekkür ediyoruz. Çöplerimiz bundan sonra belirli saatte sokaktan geçecek çöp kamyonları tarafından alınacak. Bütün sokak sakinleri olarak bu uygulamadan memnun olduk” dedi.

Editör: Gazete Muğla