Köfte denilince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Çınar Köfte, 23 yıldır Muğla’ya hizmet veriyor. Kaliteli malzemeye ve müşteri memnuniyetine önem verdiklerini söyleyen Çınar Köfte işletme sahibi Şükrü Can, bu mesleği dayısından öğrendiğini ve çıraklıktan bu yana bu işin içinde olduğunu söyledi.

Röportaj: SİNEM KARAKAYA

Çınar Köfte işletme sahibi Şükrü Can ile yaptığımız röportaj şu şekilde;

-Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Ben Şükrü Can. Muğlalıyım. 44 yaşındayım. 23 senedir köftecilik yapıyorum. Çınar Köftenin işletmecisiyim.

-Bu Mesleğe Ne Zaman ve Nasıl Başladınız?

Bu mesleğe rahmetli dayım sayesinde başladım. O da bu mesleği yapıyordu. Onun yanında çırak olarak başlamıştım. Bu zamana kadar geldim.

Çınar Köfte, 23 Yıldır Muğla’ya Hizmet Veriyor

Bu Mesleği Ne Zamandır Sürdürüyorsunuz?

1998’den beri Çınar Köfte olarak Muğla’ya hizmet veriyoruz.

-İsim olarak neden Çınar Köfte?

Dükkânımızın bulunduğu bölgede çınar ağaçları meşhur. Bizde ağaçların altında olduğumuzdan dolayı tamamen ağaçlardan dolayı bu ismi vermek istedik.

-Muğla’da oldukça meşhur köftecilerden birisiniz. Bunun sırrı nedir?

Öncelikle işimizi titizlikle yapıyoruz. Ham maddemizin en iyisini alıyoruz. Ayrıntılara önem veriyoruz. Görüntüye değil de daha çok işin görünmeyen yanlarına önem veriyoruz. Kaliteli malzeme ve kaliteli hizmete önem verdiğimiz için sağolsun Muğlalılar bizi tercih ediyor. En önemli ham maddemiz et. Dükkânımız küçük. Bu küçücük dükkânımıza da insanlar gelmek zorunda değil. Ama işimizi kaliteli ve düzgün yaptığımız için bizi tercih ediyorlar. Müşteriyi memnun etmek bizim için önemli. Tabi ki köftemizi yaparken püf noktalarımız var.

-Mesleğinizi Severek Yapıyor Musunuz?

Sevmeden hiçbir iş yapılmaz. Severek çalışıyorum. Muğlalıların karnını doyurmak için buradayız.  Köftemizin püf noktaları ama onları da söyleyemem meslek sırrı.

-Meslek Hayatınızda Unutmadığınız Bir Olay Yaşadınız Mı?

Tabi yani meslek hayatı boyunca çeşit çeşit müşteriyle karşılaşıyorsunuz. Çok şeyler yaşıyoruz ama hepsini hatırlamıyorum. Bir gün yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar sulu kebap yapıyordum. Kebabı tam bitirmiştim. Temizlikle mi ne ilgileniyordum. Birazcık da gerilmişim galiba. O sırada 3 müşterim geldi köfte var mı diye sordular. Bende o gerginlikle yok köfte falan sonra gelin demiştim. Bunu hatırlıyorum sadece. Tekrar gelseler özür dilerdim ama esnaf olunca yeri geliyor sinirleniyorsun yeri geliyor mutlu oluyorsun. İstemesek de müşteriye yansıyor. Ama her zaman müşterilerimizin düşüncesi bizim için önemlidir.

-Birçok Esnaf Eleman Yetişmediğinden Şikâyet Ediyor. Siz Yanınızda Eleman Yetiştiriyor Musunuz?

Doğrudur ama ben 4 tane eleman çalıştırıyorum. Geleceğin köftecilerini yetiştiriyorum. İşin püf noktalarını öğreniyorlar. Kendilerini yetiştirip yetiştirmemek onların elinde.

-Genel Bir Değerlendirme Yapacak Olursak İşleriniz Ne Durumda?

Yağmurlu rüzgârlı havalarda çarşıyı olumsuz yönde etkiliyor. Durum böyle olunca bizi de etkiliyor. Bütün esnaflar olumsuz etkileniyor. Ama yaz ve ilkbahar olsa buralar tıklım tıklım olur. Eski zamanlara kıyaslarsak evet işler eskisi gibi değil ama benim işlerim iyi çok şükür. Aynı kalitede aynı hizmeti vermeye devam edeceğiz.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

-Röportajımıza Eklemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?

Çınar Köfte olarak Muğlalılara hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizim için önce kalite önemli. Köfte seven herkesi köfte yemeğe beklerim. Muğla Gazetesi’ne de bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim.

Editör: Gazete Muğla