CHP’nin İl Kadın Kolları Başkanı belli oldu

CHP’nin İl Kadın Kolları Başkanı belli oldu
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 15. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi Konakaltı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sema Gençoğlu, Gülin Yerli ve Meltem Bulut’un listelerinin yarıştığı kongrede, CHP İl Kadın Kolları İl Başkanlığına Sema Gençoğlu seçildi.

CHP Muğla İl Kadın Kolları Kongresi Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye Muğla’nın ilçelerinde de çok sayıda katılımcı katıldı.

Kongreye, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ile Süreyya Öneş Deri̇ci̇, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede mevcut başkan Aysun Korkut aday olmazken Mavi listede Sema Gençoğlu, Kırmızı listede Gülin Yerli, Lila listede Meltem Bulut yarıştı.

BAŞKAN ARAS: “TÜM MUĞLA’YA BU ÇALIŞMALARI YAYMAK İÇİN GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ”

Muğla’yı eşitlikçi ve şiddetsiz bir kent haline getirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Biz ortamı hazırlayacağız siz çalışmalarınızı yapacaksınız. Özellikle eşitlikçi ve şiddetsiz bir kent için çalışıyoruz. Bodrum’da da yaptığımız çalışmalar vardı ama şimdi tüm Muğla’ya bu çalışmaları yaymak için görevimizi yapıyoruz. Biliyorsunuz ki Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığını kurduk ve görevlendirdik. Orada da önemli çalışmalar yapacağız” dedi.

AYLİN NAZLIAKA: “KADINLARIN BAMBAŞKA BİR EMEĞİ VAR”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, “31 Mart’ta bu kadar değerli bir başarı elde edildiyse bunda şüphesiz genel başkanımızın, genel merkezimizin, meclis gurubumuzun ve örgütümüzün önemlin bir katkısı var ama kadınların bambaşka bir emeği var. Çünkü kadınlar beklentisizce çalışıyor ama benim görevim kadınların bu beklentisizce yapmış oldukları çalışmaları bu emeği bir yerlere layık olduğu yere tutundurmak. Çünkü ben uzun yıllardır kadın mücadelesinin içinde yer alan bir kız kardeşinizim siyasette de kadın kollarında başlamış olan bir kız kardeşinizim onun için yaşadığınız sorunları bire bir yaşamış bilen ve çözüm önerilerini de son derece netleştirmiş olan bir dava arkadaşınızım. Önümüzdeki dönemde Eylül ayında yapılacak olan Tüzük Kurultayı için bir çalışma yaptık. Umut ediyorum ki bu tüzük kurultayından sonra kadın kollarımızın yetkisi de olacak, bütçesi de olacak protokol de hak ettikleri yerleri olacak.

“BUGÜN OKULLARA İMAMLARI SOKTULAR”

Cumhuriyet, Atatürk düşmanları kadınların haklarını gasp etmeye devam ediyorlar. Laiklik demişken ÇEDES diye bir projeyi hayata geçirdiler. Bugün okullara imamları soktular. Kız çocuklarının okullaşma oranlarını düşürecek olan 4+4+4 sistemini getirdiler. İlkokuldan itibaren hafızlık eğitimi görenleri örgün eğitimin dışında tuttular. Yetmedi kadınların şiddet gördüğü durumda Bakan şiddeti tolere edilebilir oranda arttırmayı taahhütledi. Bir başka bakan çocuk istismarı vakalarında utanmadan çocuğun rızasından bahsedebildi. Kadınların 3 kuruşluk nafakasına göz koydular. Bizim eşit yurttaşlık teminatımız olan 17 Şubat 1926’da kabul edilip 2002 yılında da daha da güçlendirilmiş olan Medeni Kanuna göz koyan Bakan Medeni Kanunu sil baştan yazacağız demeye utanmadı. Biz bu cümleyi kuranları ilk seçimlerde tarihin sayfasında sileceğiz” ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise şunları söyledi:

"Kadınların gücüyle yerel seçimlerde çok büyük bir başarı elde ettik. Önümüzdeki ilk genel seçimlerde sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde yapacağımız ilk genel seçimlerde de bu başarıyı taçlandırarak iktidarı ele alacağız. Buna inancım tam ve sonsuz. Sosyal yaşamın her alanında bizler nasıl varsak, umudum şudur ki burada sadece kadın kongrelerinde değil siyaset yaşamında ve siyasi kadrolarında her alanında her kademesinde eşit olarak temsil edilmek ve sözümüzü söylemek bizim hakkımız. Bu mücadeleyi de sonuna kadar götürmeliyiz. Asıl amaç tam anlamıyla bir eşitlik. Her alanda ve her kadroda. Çok değerli kadın yoldaşlarıma, adaylara hepsine başarılar diliyorum. Görevi eminim ki özveriyle yapacak seçilen kadın kolları başkanımız. Önceki dönem görevini kendi isteğiyle sonlandıran Aysun Korkut’a bugüne kadar ki tüm emekleri ve bu başarıdaki büyük rolünüz için teşekkürü bir borç biliyorum."

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Sema Gençoğlu 125 oyla başkan seçilirken, Meltem Bulut 98 oy ve Gülin Yerli de 67 oy aldı.

Gençoğlu Başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şöyle:

Derya Aycan, Sezin Alper, Duygu Çakmak Bişen, Seda Çağlar, Handa Eşelioğlu, Hülya Elmas, Berna Evkuran, Tuğçe Güçlü, Aysu Güzel, Nilgün Kahraman, Bennur Serap Saltuk, Şenay Tımbıl, Sunay Tokat, Gözde Yavuz, Seda Duygulu Yaman ve Günay Yıldırım.

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.