Bodrum’daki düğünlere baktığınızda gördükleriniz, Türkiye’nin ekonomik durumuna dair ilginç bir çelişkiyi ortaya koyuyor.

Elbette Bodrum gibi turistik ve varlıklı bölgelerde gözlemlenen düğünler, ülkenin genel ekonomik durumu hakkında tam bir fikir vermeyebilir.

Bodrum gibi yerler, Türkiye’nin üst gelir grubundaki insanların sıklıkla tercih ettiği bölgeler ve burada yapılan düğünler, genellikle bütçesi yüksek, lüks etkinlikler olarak düzenleniyor.

-Türkiye’deki şaşalı düğünler Türkiye gerçeğinden uzak

Bu tip düğünlerdeki gösteriş, eğlenceye yapılan harcamalar ve sahne düzeninden ikramlara kadar her şey, elbette ekonomik refahın bir göstergesi gibi görünebilir.

Ancak, ülkenin geneline baktığınızda, geniş kitlelerin daha farklı ekonomik koşullarla karşı karşıya olduğu da bir gerçektir. Gelir dağılımı eşitsizliği, özellikle büyük şehirler dışındaki bölgelerde kendini daha fazla hissettiriyor.

-Bodrum’daki düğünler, Türkiye’nin başka yerindekiler için sadece bir hayalden ibaret

Yani, Bodrum’daki bu lüks düğünler, ülkenin bir kesimi için gerçekliği yansıtırken, başka bir kesim için bu düğünler ulaşılması zor bir hayalden ibarettir.

Türkiye’de ekonomik sıkıntılar yaşayan geniş bir kesim var, ancak bu kesim Bodrum’daki gösterişli düğünlerle karşılaştırıldığında aynı ülkede yaşamıyor gibi görünebilir.

Bazı Türk haber kanallarında, sokak röportajlarında sıkça dile getirilen “öldük, bittik, açız” söylemleri ile Bodrum’daki düğünlerin görüntüleri arasındaki tezat, ülke içindeki gelir ve refah farklılıklarını daha da belirgin hale getiriyor.

Özetle, Bodrum’daki manzara, ülkenin genel ekonomik durumunun bir yansıması olmayabilir. Bu, daha çok varlıklı kesimlerin refahını temsil eden bir görüntüdür. Türkiye’deki gelir farklılıkları da bölgeden bölgeye büyük değişiklikler gösteriyor.

Tandoğan Uysal