Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, devletin resmi tasarruf kararlarına uymadığı iddialarına yanıt verdi. Aras, “Sabahleyin evimden mesaiye bile kendi aracımla gidiyorum” diyerek, hakkında oluşturulan polemiği reddetti.

Ahmet Aras, 17 milyonluk makam aracı iddialarına son noktayı koydu

Ahmet Aras, 17 milyon TL’ye Audi A8 model zırhlı makam aracı aldığına yönelik kamuoyunda çıkan polemiği maksatlı bulduğunu belirtti.

Aras, 17 milyon TL değerinde zırhlı makam aracı aldığı iddiasının yanlış ve eksik bilgiler içerdiğini söyledi.

Ahmet Aras: “Sabahları mesaime bile kendi aracımla gidiyorum”

Aras, kendisinin resmi tasarruf önlemlerine uymadığı iddialarına da yanıt vererek, “Sabahları evimden mesaiye kendi arabamla gidiyorum” dedi.

Tartışılan araç hakkında ise, “Ayrıca söz konusu araç zırhlı da değil. 17 milyon TL’ye zırhlı araç mı olur?” şeklinde karşılık verdi.

Halkın gündemi bu değil

Ahmet Aras, halkın böyle bir gündemi olmadığını vurgulayarak, “Çabalarım görülünce maalesef çamur at izi kalsın tarzı polemikler yaratılıyor. Halkın gündemi bu değil. Onlar, Saray’ın günlük 46 milyon TL harcamasına baksınlar” diye konuştu.

-Aracın fiyatı 13 milyon 800 bin, 9,5 milyonu devlete vergi 

Ahmet Aras, 17 milyon TL’ye 2.995 cc motor hacminde Audi A8 model zırhlı makam aracı aldığına dair haberlerin yanlış olduğunu, aracın fiyatının 17 milyon TL değil, 13 milyon 800 bin TL olduğunu açıkladı. Ayrıca bu meblağın 9,5 milyonunun devlete vergi olarak ödendiğini söyledi. Aracın zırhlı olmadığını da belirtti.

Ahmet Aras, söz konusu aracın MUTAŞ’a 13 milyon 800 bin TL’ye alındığını ve bu aracın kendisine makam aracı olarak değil, çok yönlü hizmet için kullanılacağını ifade etti.

Tandoğan Uysal