Bodrum’da “kıyılar halkındır” eylemi…

 MUHABİR
-Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi, Bodrum kıyılarının herkesin, ücretsiz olarak kullanımına açılması için Mayıs ayından beri her hafta Bodrum’un farklı bir mahallesinde kıyı eyleminde bulunuyor.

Mayıs ayından beri her hafta Bodrum’un farklı bir mahallesinde kıyı eyleminde bulunan Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi, üyeleri Akyarlar Mahallesinin Karaincir sahilinde “Kıyılar Halkındır” sloganları atarak kıyıların halka açılmasını istediler.
Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi, Bodrum kıyılarının herkesin, ücretsiz olarak kullanımına açılması için Mayıs ayından beri her hafta Bodrum’un farklı bir mahallesinde kıyı eyleminde bulunuyorlar.
Bodrum’un Akyarlar Mahallesinin Karaincir sahilinde bir araya gelen doğa ve çevre aktivistleri panoları ve afişleri ile sahilden yürüyüşe geçtiler, deniz kıyısına kadar uzanan şezlonglar nedeniyle ilerlemekte zorlanan yürüyüşçüler “Kıyılar Halkındır” sloganları atarak kıyıların halka açılmasını istediler. Protestoya sahilde güneşlenen vatandaşlarında destek verdiği gözlendi.
Protestocular, “Kıyılar Kimsenin Malı Değildir, Denizler, Nehirler Sermaye Değildir, Kıyılardan Elinizi Çekin, Balıklar, Foklar Neden Şimdi Yoklar, Özgür Kıyılar, Kıyılar Hepimizin” yazan pankartlar taşılar.
Özgür Kıyılar İnisiyatifi’nin hedefi, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olmasını sağlamak. Bu amaçlarını Anayasa’nın sağladığı hukuksal temele dayandırıyorlar.

whatsapp-image-2024-07-08-at-09-03-30.jpeg

ECRİMİSİL UYGULAMASI KALDIRILSIN
Muhabirimize İnisiyatif adına açıklama yapan Güney Şirin eylem ve taleplerinin Anayasal ve hukuksal gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:
“Kıyılar sadece insanların değil, tüm canlıların ortak yaşam alanlarıdır. Bir grup insan topluluğunun keyfi için canlıların yaşam alanlarında Anayasanın belirttiği gibi doğal yapıyı bozacak hiçbir değişiklik yapılamaz. Bizler, denize binlerce ton hafriyat döküp onlarca dönüm kullanım alanı oluşturanlara, yapılması kanunen yasak olan yerlerde İskele, Ahşap veya Beton Platform yapanlara, Kıyıda geçişi engelleyen; Duvar, Çit, Ahşap Paneller yapanlara, Plajlarda denizin içine kadar Masa, Sandalya ve Şezlong koyanlara, Anayasanın uygulanmasını ve kıyılardaki tüm işgallerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Kanunsuzlukları kanunmuş gösteren Ecrimisil uygulamasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Belediyelerden, Çevre Şehircilik ve İklim bakanlığından ve Turizm bakanlığından Rant plajları açmasını değil, Anayasal hakkımız olan tüm kıyılara eşit ve özgürce ulaşma hakkımızın önündeki tüm engelleri kaldırmalarını talep ediyoruz. Anayasanın tarif ettiği kıyı kanunu uygulanıp, tüm işgaller son buluncaya kadar kıyılarda olmaya, tüm canlıların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 2953 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum