Bodrum'da esnafın “pahalılık” isyanı

 MUHABİR
-Turizm Cenneti Bodrum Turizm Sezonun Başlamasıyla birlikte, Yurtdışından ve özellikle Yunan adalarından daha pahalı otelleri, sosyal medyada paylaşılan çok yüksek restoran faturaları, Denizin ortasına konan locaları, kıyıları işgal eden şezlongları ile gündem oldu

Turizm Cenneti Bodrum'da esnaflar son günlerde yaşanan "Bodrum Pahalı" tartışmalarından çok geçen yıla göre işlerin en az yüzde 30 ila 40 oranında azalmasından şikayetçi ve çok yüksek fiyat veren otellerin Bodrum Pahalı, tartışmalarının sorumlusu olarak görüyor ve yaşanan tartışmaların Bodrum Turizmini olumsuz etkilediğini düşünüyor.
Turizm Cenneti Bodrum Turizm Sezonun Başlamasıyla birlikte Yurtdışından ve özellikle Yunana adalarından daha pahalı otelleri, sosyal medyada paylaşılan çok yüksek restoran faturaları, Denizin ortasına konan locaları ve kıyıları işgal eden şezlongları ile gündem olmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-07-05-at-09-13-28.jpeg

YAŞANANLARI BODRUM ESNAFINA SORDUK
Medya ve sosyal medyada yaşanan tartışmalardan uzakta, Yerli ve Yabancı turistlere satış yapmaya çalışan, restoran hizmeti veren Bodrum Esnafı Muhabirimize, yaşanan tartışmalardan dert yanarak, adeta isyan etti.
Bodrum'da yemek fiyatlarında yaşanan artışın Türkiye'nin her yerinde olduğuna işaret eden esnaflar, şunları söylediler:
"Türkiye turizmi son dönemde pahalandı. Bunu herkes kabul ediyor. İşlerimizde geçen yıla göre yüzde 30 ila 40 oranında bir düşüş söz konusu. Bunda ülkede yaşanan Ekonomik krizin etkisi var. Her şeyin maliyeti bir anda yükseldi. Yaşanan bu süreçte vatandaşın alım gücü düştü. Bunun yanı sıra sosyal medya Bodrum'u özellikle çok pahalı gösteren paylaşımlarında etkisi var. Bodrum'un pahalı olarak görülmesinde çok yüksek fiyat veren otellerin olumsuz etkisi söz konusu. Geçen yıla göre Bodrum'da yerli ve yabancı turiste verilen hizmetlerdeki fahiş bir artış söz konusu değil. Türk Milli takımının Avrupa’daki maçları da Bodrum’a gelecek turistleri geciktirdi"

whatsapp-image-2024-07-05-at-09-13-28-2.jpeg

HER KESEYE UYGUN MEKAN VAR
Muhabirimizin izlenimlerine göre Bodrum'da her keseye uygun mekan var. Yerli turistler özellikle uygun fiyata yemek hizmeti veren esnaf lokantalarını tercih etmeye başlamış. Fiyatı en yüksek olanlar ise Lüks Balık restoranları. Yabancı turistlerinde yerli turistler gibi esnaf lokantalarını ve Bodrum Belediyesine ait işletmeleri tercih ettikleri de görüldü.

3 ÇEŞİT YEMEK 200 TL
Bodrum’da yerli ve yabancı turistlere yemek hizmeti veren işletmelerden Köşem Kafe’nin Yöneticisi Mahmut Özkartal, Bodrum’un pahalı olduğuna dair haber ve sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığını belirterek, “Biz müşterimize 200 TL’ye 3 çeşit yemek olan tabldot yemek veriyoruz. 3 çeşit yemeğin yer aldığı Tabldot menümüze yoğun ilgi var. Alakart yemeklerin fiyatlarında da geçen yıla göre yüzde 10 ila 20 arasında bir artış söz konusu. Ciddi bir artış söz konusu değil. Bu da mutfakta kullanılan malzemelerin maliyetlerin artışından kaynaklanıyor” dedi.

BELEDİYE'NİN RESTORANLARI YÜZDE 50 DAHA UCUZ
Bodrum Belediyesi tarafından işletilen restoran 37 Restoran ve kafe bulunuyor. Belediye tarafından işletilen restoran ve kafelerin fiyatları ilçedeki lüks restoran ve kafelerin yüzde 50 altında. Bu fiyat farkı Bodrum Belediyesine ait fiyat menüsü ile lüks mekanların menülerini karşılaştırınca ortaya çıkıyor. Fiyatı ilçedeki diğer restoran ve kafelere göre düşük olan Belediyeye ait mekanlarda boş yer bulmak imkansız gibi, zaman zaman restoranların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.
Bodrum Belediyesine ait restoran ve kafelerde et yemekleri 250 ila 300 lira arasında, lüks restoranlarda ise et yemekleri 600 ila 700 lira arasında değişiyor.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.