DALAMAN KAYMAKAMLIĞI'NDAN TAŞINIR MAL SATIŞI İLANI

İLAN

DALAMAN KAYMAKAMLIĞI

(Milli Emlak Şefliği)

TAŞINIR MAL SATIŞ İLANI

Sıra No.

Taşınır No.

Cinsi

Teknenin Adı

Motor Markası

Gücü (hp)

Durumu

Boy (metre)

En (metre)

Tahmini Satış Bedeli (TL.)

Geçici Teminat Bedeli (TL.)

İhale Tarihi

İhale Saati

Depo(Yediemin)

1

42-676

Yelkenli Tekne

HACHA

FORD

140 HP

TAMİR GEREKLİ

18.40

4,50

750.000,00

225.000,00

15.10.2024

10.00

Göcek Mahallesi Ayten Koyu

2

42-677

Yelkenli Tekne

MARİN

PERKİNS

51 BHP

ÇALIŞIR

13,75

3,5-4 m

1.000.000,00

300.000,00

15.10.2024

10:30

Göcek Mahallesi Ayten Koyu

1) Yukarıda niteliği belirtilen taşınırın satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile hizasında belirtilen tarih ve saatte Dalaman Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Müdür Yardımcısı odasında toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

2) İhaleye katılmak isteyenlerin;

a) İhale başlangıç saatine kadar Geçici Teminatın yatırıldığına dair belgeyi (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri),

b) Gerçek kişilerin; Yasal yerleşim sahibi olmaları, tebligat için Türkiye' de adres göstermeleri, T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve Nüfus Cüzdan suretini vermeleri (aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.) Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin ise yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, İdare Merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşlarından ihalenin yapıldığı yıl içinde (2024 yılı) alınmış sicil kayıt belgesi ile Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişilerin Tüzel Kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösteren noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; Kamu Tüzel Kişiliklerinin ise yukarıdaki (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi,

c) Başkası adına ihaleye katılacak olanlar için adlarına düzenlenmiş noter tasdikli vekaletnameyi,
İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri zorunludur.

3) İhaleye ait her türlü belge ve şartname mesai saatleri içerisinde Dalaman Kaymakamlığı ( Milli Emlak Şefliğinde) bedelsiz olarak görülebilir.

4) Satışı yapılacak taşınırın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bağlama Kütüğü Yönetmeliğine uygunluğu bakımından değerlendirmesi yapılmamış olup, satış işlemi sonrası bağlama kütüğü düzenlenememesi durumunda İdare sorumlu değildir.Ayrıca satışı yapılacak tekne mevcut durumu ile satılacaktır. Teknenin çalıştırılması ve nakliyesine ilişkin tüm giderler alıcıya ait olup, ihale sonrası tekneyle ilgili olarak İdareden herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. İhaleye katılanlar satışa çıkarılan taşınır malı görmüş ve ona göre fiyat teklif etmiş sayılacakları için taşınır malın evvelce mevcut kusurlarından dolayı idaremizce hiç bir sorumluluk kabul edilemez. İstekli ihaleye katılmakla bu durumları kabul etmiş sayılır.

5) Posta ile yapılacak müracaatlarda, teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

6) İhale Komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7) Taşınırın bedeli, yapılacak tebligata müteakip 15 gün içerisinde peşin olarak ödenerek teslim alınması gerekmektedir. Taşınır satışından ayrıca satış bedeli üzerinden hesaplanacak %15 yeddiemin (otopark) bedeli, karar pulu bedeli ve KDV (%20) alıcı tarafından karşılanacak olup, teslim ve tesellüm sonrası işlemlere yönelik tüm işlemler alıcısı tarafından yapılacak, giderler alıcısınca karşılanacaktır. Taşınırlar İhale saatinden önce muafaza edildikleri yerde görülebilir. Taşınır ihale tarihindeki haliyle satılmakta olup, herhangi bir hasar olması durumunda idare sorumlu değildir.

8) Yukarıda belirtilen yedi emin ücretleri ihale sonucunda alıcısı tarafından karşılanacak olup,ihale bedeli üzerinden hesaplanacak bedeller ilgili yedi emine ödenmek üzere Dalaman Malmüdürlüğünün TR 2100 0100 0990 0000 1000 5705 iban nolu hesabına alıcısı tarafından yatırılacaktır. (Artırmalarda, tahmin edilen bedelden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseği "İhale Bedeli" olup, yedi emin ücreti bu bedel üzerinden yukarıdaki tabloda belirtilen oranlarda hesaplanacaktır. Alıcı hem ihale bedelini hemde bu bedel üzerinden hesaplanan yedi emin ücretini ödeyecektir.)

9) Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr ve https://mugla.csb.gov.tr adresinden öğrenilebilir. (Bilgi İçin : 0 (252) 692 52 54)

İLAN OLUNUR

#ilangovtr BASIN NO: ILN02096057