Bodrum’a 3 ayda 36 gemiyle yaklaşık 50 bin turist geldi

 MUHABİR
-Muğla'nın Bodrum İlçesini 3 ayda 36 Kruvaziyer gemiyle yaklaşık 50 Bin Turist ziyaret etti, esnafın yüzü güldü. Bodrum Cruise Port Limanına 2023 yılında 101 gemi ile 102 bin 479 yolcu geldiği öğrenildi.-İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Dinç:"Pandemi sebebi ile 2 yıl kayıp yaşadığımız kruvaziyer turizm sektörün 2023 yılında bir yıl geçirdi bu yıl da iyi bir sezon bekliyoruz"

Muğla'nın Bodrum İlçesini 3 ayda 36 Kruvaziyer gemiyle yaklaşık 50 Bin Turist ziyaret etti, esnafın yüzü güldü.Bodrum Cruise Port Limanına 2023 yılında 101 gemi ile 102 bin 479 yolcu geldiği öğrenildi.
Bodrum Cruise Port yetkilileri, Turizm Cenneti Bodrum'un Kruvaziyer turizminin önemli rotalarından b birisi olduğuna işaret ederek şu bilgileri verdiler:
"Kruvaziyer sezonu 7 Nisan'da başladı. Bu süre içinde 36 Kruvaziyer ile 43 Bin 560 yolcu geldi. Bodrum Cruise Port Limanına 2023 yılında 101 gemi ile 102 bin 479 yolcu gelmişti. Kuvaziyer yolcularının Türkiye ve Bodrum ekonomisine ciddi katkı sağladığını düşünüyoruz"

BODRUM GÖZDE ROTA
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Dinç, Bodrum'a son olarak Resilient Lady adlı kruvaziyerinin 2 bin 403 yolcusuyla Bodrum'a geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:
"Bodru son dönemde Kruvaziyer yolcuları için gözde bir rota. Bu hafta Bodrum'a Rodos Limanı'ndan gelen gemi, Bodrum Cruise Port Limanı'na yanaştırıldı. Gemide, çoğu ABD'li ve İngiliz 2 bin 403 yolcu ile 1175 personel bulunuyor. Turistler, pasaport işlemlerinin ardından kent merkezinde gezinti yaptı ve tarihi alanları ziyaret etti. Rodos Limanı'ndan gelen 277 metrelik gemi, Bodrum Cruise Port Limanı'na yanaştırıldı. Bodrum'un ardından Mikonos Limanı'na hareket edecek gemide, çoğu ABD'li ve İngiliz 2 bin 403 yolcu ile 1175 personel bulunuyor" dedi.

PANDEMİ KRUVAZİYER TURİZMİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Dinç, Bodrum'un Akdeniz çanağındaki konumu, doğal ve tarihi güzellikleri ve üstün hizmet kalitesi ile cazibeli bir durumda olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Pandemi sebebi ile 2 yıl kayıp yaşadığımız kruvaziyer turizm sektöründe, Bodrum özelinde 2022 de ertelenmiş talebin de etkisiyle rekor kıran sektörümüz 2023 için de iyi bir yıl geçirdi. Bu sene de iyi bir sezon bekliyoruz"

BODRUM ARKEOLOJİ MÜZESİ YOLCULARIN GÖZDESİ
Bodrum geçen hafta ise "Costa Fortuna" isimli kruvaziyerle gelen 3 bin 187 turist ziyaret ettiğine işaret eden Liman yetkilileri, Bodrum'da Kruvaziyer gemilerle gelen turistler, pasaport işlemlerinin ardından kent merkezindeki mağaza ve alışveriş merkezlerini ziyaret ederek ve tarihi alanları dolaşıyorlar. Turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yerin Bodrum Arkeoloji Müzesi ve Bodrum Kalesi olduğu öğrenildi.
Müze yetkilileri ise yakın zamanda restorasyonu tamamlanan müze ve kalenin bu sene ziyaretçi rekoru kırmasını beklediklerini söylediler.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.