İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu

Kılıçdaroğlu'na Şehit Cenazesinde Saldırı

-Osman Gürün, Bahattin Gümüş ve Adem Zeybekoğlu kınama mesajı yayınladılar

FERDİ YAVUZ- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğradı. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ankara Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamaya göre Kılıçdaroğlu'na saldırı ile ilgili “Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi. Kılıçdaroğlu zırhlı araçla bulunduğu evden çıkarıldı.

Başkanlar kınama mesajı yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırı sonrası MBB Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve CHP Muğla İl Başkanı Şükrü Zeybekoğlu, sosyal medya hesaplarından kınama mesajları yayınladılar. Kınama mesajlarında şu ifadelere yer verildi;

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün;

“Genel Başkanı’mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehidimizin cenazesinde provakasyonlar sonucu yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde siyasileri, yönetici pozisyonundaki sorumluluk sahibi herkesi ayrıştırıcı, ötekileştirici dili bırakarak sağ duyuyla sevgi ve barış dilini kullanmaya, tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya davet ediyoruz.”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş;

“Ülkemizin birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde şehit cenazesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yapılmış bir saldırıdır.”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu;

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde alçakça bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Türkiye’ye yapılmıştır. İnsanları tahrik ederek, kışkırtarak, hedef göstererek bir yere varamayacaksınız. En derin acıları yaşadığımız şehit cenazelerini bile nefret ve ayrışma ortamına dönüştürenleri ve saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz.”

Editör: Gazete Muğla