Sinem Karakaya - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Tarihi Arasta esnafları tarafından organize edilen Muharrem Ayı Aşure etkinliğinde 500 kişilik aşure dağıtıldı. Tarihi Arasta’daki Şadırvan bölgesinde yapılan etkinliğe Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları Leyle Ersöy ve Mehmet Güven ve vatandaşlar katıldı.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde Tarihi Arasta esnafları tarafından organize edilen Muharrem Ayı Aşure etkinliğinde 500 kişilik aşure dağıtıldı. Muharrem ayı aşure etkinliği için bir araya geldiklerini belirten arasta esnafı; “Arasta esnafı ve şadırvan bölgesindeki esnaflar olarak bir araya gelerek aşure yapalım dedik. Belediye başkanımız ve kaymakamımızı davet ettik. Bugün bize bu etkinlikte eşlik edecekler. Amacımız her zamanki gibi arasta bölgesini canlandırıp, vatandaşları bu bölgeye çekmek. Davetimize icabet edip gelen herkese teşekkür ederiz.” Dedi.

“Arastanın Canlanması İçin Projelerimiz Var”

Arasta esnafının Muğla’nın kalbi olduğunu belirten Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız; “Arasta esnafı Muğla’nın kalbinden oluşan esnaflar topluluğu. Bu bölgeyi her yönüyle korumamız gerekli kültürüyle, tarihiyle. Esnaflar birlik ve beraberlik sergiliyorlar. Biz buranın hem korunması hem de ekonomik açıdan daha iyi hale gelebilmesi için arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Özellikle turist gruplarını buraya yönlendiriyoruz. Yazlık turizmden en az faydalanan yer Muğla Merkez. Bunun için çalışmalarımız var. Arkeoloji müzesinin şehir içinde oluşması için planlamalarımız, projelerimiz var. Böyle olduğu takdirde Arasta bölgesini Fethiye, Marmaris, Bodrum’a gelen tüm kafilelerin uğrak bölgesi olmasını temenni ediyoruz.” Dedi.

Aşure için arastada bir araya geldiklerini dile getiren Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz; “Aşure için hepimiz arastada buluştuk. Muharrem ayı bolluk, bereket ve sevgi ayı hepimize hayırlı olsun. Arasta esnafına bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Muğla EAH'ta ‘Emzirme ve Normal Doğum Haftası’ etkinliği yapıldı Muğla EAH'ta ‘Emzirme ve Normal Doğum Haftası’ etkinliği yapıldı

Aşure dağıtılmasının ardından Arasta esnafları, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Ersöz ve Mehmet Güven ile Arasta bölgesi için fikir alışverişinde bulundular.

Editör: Gazete Muğla