SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde işletmeye yeni açılan Yarım Han Kitap Kafe, yeni yıla çocuklara oyuncak ve kitap dağıtarak girecek. Kendi bünyelerinde oyuncak ve kitap toplayarak çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlayan gönüllü kafe çalışanları, belirli günlerde farklı mahallelerdeki çocuklara oyuncak ve hediyeler götürerek farkındalık oluşturuyor.

Kitap kafe konseptli hizmete açılan Yarım Han Kitap Kafe, kütüphane sisteminde hizmet veriyor. Yarım Han Kitap Kafe işletme sahibi Naci Elma, ekonomik krizin en çok çocukları etkilediğini, bu yüzden çocukların yüzünü güldürmek için dayanışma etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Yarım Han Kitap Kafe Yılbaşında Çocukların Yüzünü Güldürecek

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

Yeni yılda çocukların yüzünü güldürmek için dayanışma etkinliği düzenlediklerini söyleyen Yarım Han Kitap Kolektifi adına konuşan Naci Elma; “ Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün artıyor. Bu krizden büyüklerimiz etkiliyor gibi görünse de çocuklar daha çok etkileniyor. Anne babalarının mutsuzluğu çocukları da mutsuz ediyor. Bu durum böyle devam ederse daha mutsuz bir nesil olacağını düşünüyoruz. Biz de yeni yılda insanlarla ufak bir dayanışma olsun diye, çocukların yüzünde ufak bir tebessüm olsun diye böyle bir etkinlik planladık. Yılbaşında hediye alıp verme işini biz kendimiz yapmak istiyoruz. Vatandaşlardan kullanmadıklarını oyuncaklarını ya da yeni oyuncaklar ve kitap getirmelerini istiyoruz. Onları yaş gruplarına göre paketliyoruz. Kafemizin gönüllüleriyle beraber yılbaşından önce çocuklara dağıtıp, yılbaşına çocukların mutlu girmesini istiyoruz. Özel günlerde bu dayanışma etkinliğimiz devam edecek. Kafemizde çeşitli etkinlikler mevcut. Zaten kafemiz dayanışma mantığıyla açıldı. Bunu da herkese yansıtmaya çalışıyoruz. Oyuncak ve kitap getirmek isteyenler bize ulaştırabilir. Çocukların bir nebzede olsa yüzünü güldürebilirsek bizim için ne mutlu” dedi.

Editör: Gazete Muğla