İNSAN KALABİLMEK MESELE İNSAN KALABİLMEK MESELE

Geçtiğimiz hafta sonu Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula Gölette açılış yapıldı. Yanlış anlaşılmasın Ula Gölet zaten halka açıktı ve halkın nefes alması doğayla zaman geçirmek istemesi için iyi bir alternatifti zaten.

Büyükşehir belediyesi burada çevre düzenlemesi yapmış, rekreasyon alanları yapmış; beachvolley sahası, gölet çevresinde yürüyüş ve bisiklet yolları, belediyenin bisiklet kiralama istasyonları, güvenlik, tehlikeli yerlere örülmüş çitler, yol boyunca insanların oturması için banklar, gölün sahil çevresine konuşturulmuş çardak ve piknik masaları, göletin içerisinde su fıskiyesi ve ördekler. Hem görsel hem de işlevsel olarak güzel bir çalışma olduğunu söylemek lazım. Emeği geçenleri tebrik ederim.

Ancak bölgeyle alakalı yetkililerin dikkatini çekmek istediğim bir husus var. O da o bölgenin güvenliği. Her ne kadar güvenlik kulübeleri ve güvenlik görevlileri olsa da orada birebir tecrübe ettiğim birkaç örneğe değinmek istiyorum.

Bir hafta sonu orada bulunan restoranda kahvaltıya gitmiştik arkadaşlarla. Kahvaltıyı bahçede yaparken karşı kıyıda bulunan alana kırmızı renkte bir şahin araç yanaştı. İki, üç kişi tam da açılış töreninin yapıldığı yere park etti ve arabasına yaptırdığı ses& müzik sistemiyle son ses arabesk müziğini açıp alkol tüketmeye başladılar. Bizimle birlikte orada kahvaltı yapan aileler de vardı ve restoranda bulunan herkes bu durumdan çok rahatsız olmuştu. Biz doğayla baş başa güzel bir hafta sonu geçirmek isterken bu adamların arabesk müziği ve alkol eşliğiyle naralar atmasından oldukça keyifsizlendik. Buranın da çivisi çıktı artık dedik ve kahvaltımızı apar topar yapıp mekandan ayrıldık. Düşünün ki karşı kıyıda açılan son ses müzik o bölgenin yarattığı akustikle birlikte sanki yanı başımızda çalıyordu ve bizi olumsuz anlamda oldukça etkiledi.

İkinci bir husus o bölgenin ateşten uzak tutulması. Yani bizim toplumumuz böyle yerlerde cızbız mangal yapmaya bayılır. Her ne kadar ateş yakılması yasaktır yazıları konmuş olsa bile orada mutlaka bu yazıları suiistimal edecek olanlar olacaktır. Bu durumda da ormanlık alanımızın yanması Allah korusun işten bile değildir. Bu sebeplerle orada bulunan güvenlik görevlilerinin işlerini aksatmaması ve orada olup bitenlerle alakalı gerekli önlemleri alarak rapor tutması gerektiğini düşünüyorum.

Aynı zamanda gölet çevresinde kamera sisteminin kurulmasını 7/24 bu bölgelerin güvenlik kameralarıyla da takip edilmesi gerektiğine inanıyorum. Böylece o bölgede çıkabilecek olumsuz olayların önüne geçilebileceğini ve ailelerin, yerel halkın rahatça o bölgede vakit geçirmesini sağlanacağını düşünüyorum.

Her ne kadar gerekli yatırım ve düzenlemeler yapılmış olsa da güvenliğini sağlayamadığınız bir alan boşa yapılmış yatırım olarak kalır (orda bir köy var uzakta…muhabbetine dönmesin) Bunun bu şekilde olmamasını temenni ediyor ve bu tür çevre düzenlemesi ve yatırımlarının devam etmesini halktan biri olarak istiyorum.

Editör: Gazete Muğla