Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kamu arazileri üzerinde bulunan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek olan gelirler 6 ay süre ile ertelendi.

Haber Merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Coronavirüsle mücadele kapsamda 81 il valiliğine ek bir genelde daha gönderildi. Genelge kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre kamu arazileri üzerinde bulunan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek olan gelirler 6 ay süre ile erteleneceği bildirildi.

Milli Emlak Genel Tebliği ile ertelemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden 1 Nisan 2020 ile 30 Haziran 2020 arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerinin ertelenmesi için başvuru şartı aranmayacak.

Ertelenen alacaklar, süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek.

Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı! Bugün Muğla’da hava nasıl olacak?

Öte yandan; Coronavirüs salgının ülkede yayılımın en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında hazineye ait tarım arazilerinin kiraya verilmesinde peşinatın dışında kalan kira bedelleri, aynı yıl kira dönemi içinde olmak kaydıyla, dönemin son ayında ve tek seferde ödenebilecek. Kiraya verilen tarım arazilerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayına isabet eden kira ödemeleri de 6 ay süreyle uzatıldığı bildirildi.

Editör: Gazete Muğla