Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen tarla sarmaşığı olarak da bilinen tatlı patates çalışması, 2018 yılında 3 üretici tarafından Datça’da başlamıştı. İlk hasadının 2019 yılında yapıldığı tatlı patates çalışmaları halen devam ediyor.

Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı

2018 yılında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen tarla sarmaşığı olarak da bilinen tatlı patates çalışması, Datça’da 3 üretici tarafından başlamıştı. İlk hasadının 2019 yılında yapıldığı tatlı patates çalışmaları halen devam ediyor.

Yetiştiriciliği ve Faydaları

Kırmızı, turuncu ve kahverengi çeşitlerinde bulunan tatlı patates A ve C vitamini ile mineraller yönünden oldukça zengin. Tatlı, haşlama ve kızartması yapılan tatlı patatesinin yaprakları çiğ ve pişmiş olarak tüketilebiliyor. Sahil bölgeleri yetiştiricilik için uygundur. Bir kökten 4-5 kg ürün alınır. 90-150 gün arasında hasat olgunluğuna gelir. Eti mor olanlar antioksidan, turuncular A vitamini yönünden çok zengindir. Kg fiyatı 40-50 TL arasında alıcı buluyor.

Editör: Gazete Muğla