Sahil güvenlikten nefes kesen kurtarma operasyonu

 MUHABİR
Marmaris ile Yunanistan arasındaki Keçi Adası yakınlarında bulunan lüks bir ahşap gezi teknesinde yangın çıktı.

Marmaris ile Yunanistan arasındaki Keçi Adası yakınlarında bulunan lüks bir ahşap gezi teknesinde yangın çıktığı ve teknedekilerin Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 112’ye gelen ihbarda Keçi adası yakınlarında bir teknenin yandığı ve içinde insanlar olduğu ihbar edildi. İhbar sonrasında kısa sürede bölgeye ulaşan Marmaris Sahil Güvenlik ekipleri, alev alev yanan gezi teknesindeki kurtarmak için nefes kesen bir operasyona imza attı.

whatsapp-image-2024-07-14-at-17-56-13-1.jpeg

YARDIMA KOŞTULAR

Alev alev yanan tekneden Sahil Güvenlik botları ve yardıma koşan diğer teknelerin mürettebatları tarafından yanan tekneden botlarla alınan tatilciler ve tekne mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yardıma gelen teknelere ve kontrol botuna alındılar. Yetkililerden gelen ilk bilgilere göre yanan teknede 37 kişi bulunuyormuş.

Yanan teknede bulunan 13 tatilci hafif yanık ve duman zehirlenmesi nedeniyle 112 ekipleri tarafından tedavi amacıyla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu arada, yangını söndürmek için bölgeye çok sayıda itfaiye personeli sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün orman yangınları ile mücadele de kullandığı bir helikopterinde yanan tekne üzerinde uçtuğu gözlendi.

Muğla Sağlık Müdürlüğü tarafından İçmeler İskelesi'ne çok sayıda ambulanslar sevk edildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.