Muğla'da denizde can pazarı! 36 kişiyi kurtaran kaptan o anları anlattı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Keçi Adası yakınlarında akşam saatlerinde ahşap bir gezi teknesinde çıkan yangın, can pazarına döndü. Yangında yanan tekneden yolcular ve mürettebat denize atlayarak kurtulurken, 36 kişiyi kurtaran dalış teknesi kaptanı Mustafa Tuncer Uysal o anları anlattı.

Teknede 96 yolcu ve 2 personel olmak üzere toplamda 102 kişi bulunmaktaydı. Yangının henüz bilinmeyen bir nedenle çıktığı ve kısa sürede tüm tekneyi sardığı belirtildi. Yolcular ve mürettebat alevlerden kaçmak için denize atladılar. Bölgede bulunan çok sayıda deniz aracı yardıma koşarak denizdeki insanları kurtardı. Yangın söndürme çalışmaları itfaiye ekipleri tarafından yürütüldü. Olayda 19 kişi yaralandı.

screenshot-4.jpg

Yaralılardan 3'ü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken, 4'ünün ilçedeki hastanelerde tedavilerine devam ettiği öğrenildi. Diğer yaralıların ise ayaktan tedavisi yapılarak taburcu edildiği bildirildi.

Dalış Teknesi Kaptanı Kurtarma Anlatıyor:

Yangından kurtarılan 36 kişiyi dalış teknesi kaptanı Mustafa Tuncer Uysal kurtardı. Uysal, yangının kendilerine sıçrama tehlikesi olduğunu ve bu nedenle yanan tekneye çok fazla yaklaşamadıklarını ancak denize atlayan insanları kurtarmayı başardıklarını ifade etti.

Uysal, kurtarma operasyonunu şu şekilde anlattı:

"Tekne demir halindeydi, demir üzerinde duruyordu. Haliyle bir tarafı karaya çok yakın olduğu için mecbur rüzgar altından yaklaştık. Çok fazla yaklaşamadık çünkü alevler ve dumanlar bizi de çok etkilemeye başladı. Yangının bize sıçrama tehlikesi vardı. Bu nedenle ben de personele yangın hortumlarını çıkarttırıp tekneyi ıslatmalarını söyledim. Bu arada can yeleklerini ve simitlerini çıkarttırdım. Alabildiğimizi aldıktan sonra tekrar ikinci bir manevra ile teknenin baş tarafında doğru yöneldik. Oradan da insanları topladık. Sonrasında bölgeye yangın helikopteri geldi. Sahil Güvenlik ekipleri de derhal uzaklaşmamızı ve bölgenin tehlikeli olduğunu söyledi. O arada zaten patlama sesleri de geliyordu. Biz de emniyetli bir bölgeye çekildikten sonra sayıma başladık. Kurtardığımız kazazedelerin önce sayısını sonra da isim listesi yaparak Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdik. En sonunda da talimatlara uyarak ekiplere kurtardığımız kazazedelerin hepsini teslim ettik."

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke'deki Kipaş Kağıt fabrikasında çıkan yangına 23 ilden gelen takviye ekipler ile müdahalenin sürdüğünü, şuana kadar 140 bin ton atık kağıdın zarar gördüğünü söyledi.

Soruşturma

Yangının neden çıktığına dair soruşturma başlatıldı. Bu üzücü olay, deniz turlarına katılanların can güvenliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gösteriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum