Bayır Muhtarı Şengül: “Suyu eşeklerle taşıyorduk, artık çeşmemizden akıyor”

Bayır Muhtarı Şengül: “Suyu eşeklerle taşıyorduk, artık çeşmemizden akıyor”
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris’te hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu projesi kapsamında Bayır Mahallesine su verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, “Eskinden eşeklerle, tankerlerle su taşıyorduk. Artık çeşmemizden kesintisiz su akıyor. Vatandaşımız çok memnun. Artık rahatça uyuyabiliyorum” dedi.

Özellikle yaz aylarında suyun yetersiz kalması nedeniyle büyük sorun yaşayan Bozburun Yarımadası’nda bulunan mahallelerin problemi Muğla Büyükşehir Belediyesinin başlattığı proje ile çözülüyor. 8 Mahalleye ilave su sağlayacak olan projede Turunç Mahallesinin ardından Bayır’a da su verildi. Geri kalan Mahallelere de kısa sürede Atatürk Barajından gelen suyun aktarılarak problemin tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor.

MUHTAR HALİL İBRAHİM ŞENGÜL, “ARTIK RAHAT UYUYABİLİYORUM”

Mahallelerine su gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, su konusunda günde 150 telefon alıyordum, artık sorunumuz tamamen ortadan kalktı rahat uyuyabiliyorum dedi. Şengül, eskiden taşıma su ile ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurgulayarak, “Mahallemizde çok eskiye dayanan bir su sorunu bulunuyordu. Eskiden biz çoğunlukla burada eşeklerle taşıyarak suyumuzu temin ediyorduk. 20 yıl önce bir şebeke yapıldı ancak bu su yetmedi. Biz tankerlerle su taşımaya devam ettik ve bugüne kadar bu yöntemle suyumuzu karşıladık. Ancak şimdi barajdan gelen su köyümüze ulaştı. 1 haftandan bu yana çok rahatız. Bende artık dinlendim. Su şikâyetleri ile ilgili günde 150 telefon geliyordu ama şimdi rahatça uyuyabiliyorum. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Ahmet Aras’a çok teşekkür ederim. Ayrıca emeği geçen MUSKİ Genel Müdürümüz Yılmaz Şengül ve tüm MUSKİ çalışanlarına da teşekkür ederim” diye konuştu.

DEMİRTAŞ, “HAYVANLARIMIZ DAHİL HEPİMİZ SU SORUNU YAŞIYORDUK”

Yıllardan bu yana su sorunu yaşadıklarını ve sadece kendilerinin değil hayvanlarında mağdur olduğunu vurgulayan Mahalle sakini Alaattin Demirtaş, “Biz yıllardan beri su sorunu yaşıyoruz. Hayvanlarımız da dâhil bu sorunu herkes yaşıyordu. Taşıma su ile bu iş yürümüyordu. Şimdi suyun gelmesi nedeniyle çok sevinçliyiz. Allah razı olsun” dedi.

Bir diğer Mahalle sakini Mustafa Kalaycı ise, “Mahallemizde mevcut içme suyu şebekemiz vardı ancak kuraklık nedeniyle bu su çok yetersiz geliyordu. Şimdi yapılan çalışma ile yeterli miktarda suya kavuştuk. Bu nedenle köy halkı çok sevinçli. Bu çalışmayı yapan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Esnaf İsmail Alper, “Bizim suyumuz maalesef yetmiyordu. Şimdi yeteri miktarda suya kavuştuk. Bundan sonrası için suyu devamlı almamız halinde çok büyük rahata kavuşacağız” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.