Şahidi Ortaokulu Türkiye’yi Polonya’da temsil etti

Şahidi Ortaokulu Türkiye’yi Polonya’da temsil etti
 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesi Şahidi Ortaokulu öğrencileri yurt dışında Türkiye’yi temsil etti.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Şahidi Ortaokulu’nun, 2023-2-PL01-KA210-SCH-000178221 No’lu, “Transition from STEM to Robotics” isimli Erasmus+ KA210 projesindeki ilk hareketlilik projenin koordinatör ülkesi olan Polonya’da gerçekleştirildi. Polonya hareketliliği kapsamında Şahidi Ortaokulundan 3 öğrenci Polonya’nın Bielsko-Biala şehrinin ‘Szkola Podstawowa Sloneczna Kraina’ okulunda STEM ve robotik eğitimi aldı. Öğrencilere Şahidi Ortaokulundan 2 öğretmen refakat etti.

ERASMUS+ KA210 “TRANSITION FROM STEM TO ROBOTICS” PROJESİ

Şahidi Ortaokulunun yurt dışında ilimizi ve ülkemizi başarılı şekilde temsil ettikleri için gurur duyduğunu belirten Okul Müdürü Savaş İzmir ; “Avrupa Birliği Erasmus+ KA210 ‘Transition from STEM to Robotics’ projemiz 01/05/2024 tarihinde başlamış olup projemiz Polonya, Malta, Portekiz ve Türkiye olmak üzere 4 ülkenin ortaklığıyla kurulmuştur. Proje süremiz 1 yıldır. Koordinatör ülke Polonya olan projemizin hedefleri : STEM ve Robotik eğitimi ile 3 okuldan toplam 36 öğrencinin dijital becerilerini geliştirmek ; öğrencilerin %50'sini dezavantajlı çocuklardan dahil ederek motivasyonlarını, özgüvenlerini, sosyal ve kültürlerarası becerilerini arttırırken aynı zamanda öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini, problem çözme ve temel yeterliliklerini STEM yoluyla arttırmak. Kodlama ve Robotik ile; hesaplamalı ve algoritmik düşünme becerisine sahip, teknolojiyi eğitim alanına uyarlayabilen, yaratıcı, nitelikli ve eleştirel düşünebilen öğrenciler yetiştirmek; okulların dijital eğitim süreçlerine hazır olmalarına katkıda bulunmak ve katılımcıların dil, iletişim ve işbirliği becerilerinin geliştirmek, iyi uygulamaları paylaşmaktır.” dedi.

PROJELERİN DİJİTAL EĞİTİME KATKISI

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Savaş İzmir;“ Erasmus+ “Transition from STEM to Robotics’” projemiz kapsamında yapılan 1. hareketlilik Polonya’nın Bielsko-Biala kentinde gerçekleşti. Okulumuzdan, üç öğrenci ve iki öğretmen bu hareketlilikte okulumuzu, şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti. 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen aktiviteye okulumuzdan Fen Bilimleri Öğretmeni Rabia Kullapcı, İngilizce öğretmenimiz Özlem Bahar Akdamar ve üç öğrencinin katıldı. Hareketlilik kapsamında Türkiye’yi temsil eden öğrencilerimiz beş gün boyunca “Szkola Podstawowa Sloneczna Kraina” okulunda yapılan etkinliklere katıldı ve Portekiz “RoboticEduAcademy Lda” dan eğitmen Vitor Cerqueira tarafından verilen STEM ve Robotik eğitimlerini başarı ile tamamladı. Polonya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen hareketliliğe, Okulumuzdan ve Malta’dan De La Salle College okulundan öğretmen ve öğrenciler , Portekiz’den RoboticEduAcademy Lda eğitim şirketinden uzman katıldı. Öğrenci ve öğretmenlerimiz 5 gün boyunca sosyal ve kültürlerarası etkileşimlerde bulunarak yabancı dillerini geliştirme ve ülkemizi tanıtma fırsatı bulmuşlardır.” dedi.

AB PROJELERİ İLE DAHA FAZLA KİTLELERE ULAŞMAK MÜMKÜN

Okul Müdürü İzmir, proje hakkında bilgi vermeye devam ederek; “ ERASMUS+ KA 210 ‘Transition from STEM to Robotics’ projemiz Avrupa Birliği tarafından desteklenmekte ve toplam hibe tutarı 60,000.00 € olan projemizin ilk hareketliliğinde öğrencilerimiz kendilerine verilen STEM ve robotik eğitimi ile dijital becerilerini ; 21. yüzyıl becerilerini, problem çözme ve temel yeterliliklerini STEM yoluyla arttırma ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirirken teknolojiyi eğitim alanına uyarlayabilme, yaratıcı ve eleştirel düşünebilme yetilerine geliştirebilme şansı yakalamış oldular. Okulumuz öğretmenleri de ev sahibi Polonya, “Szkola Podstawowa Sloneczna Kraina” okulunda sınıf gözlemleri yapmış ve katılımcı ülke öğretmenleri ile mesleki paylaşımlarda bulunmuşlardır. Projemizin ikinci ve üçüncü hareketlilikleri Portekiz ve Malta ülkesinde gerçekleştirilecek olup 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da yurtdışı hareketliliklerine devam edilecektir. Projemiz 30/04/2025 tarihinde tamamlanacak ve AB tarafından verilen hibenin proje faaliyetlerini gerçekleştirebilmek adına bir yıl kullanılacaktır. Projelerin yürütülmesi kadar yaygınlaştırılması da önemlidir. Bu yüzden projemizin çıktılarını geniş kitlelere duyurmak istiyoruz. Bizi destekleyen Dışişleri Bakanlığı’mıza, Muğla Valiliği’mize, İl ve İlçe Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.