Yatağan’da yanarak ölmüştü... Figen Çoban davası yeniden görülecek!

Yatağan’da yanarak ölmüştü... Figen Çoban davası yeniden görülecek!
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Yatağan ilçesinde eşi Figen Çoban’ı öldürdüğü öne sürülen Mehmet Çoban’a ‘haksız tahrik indirimi’ uygulanmadığı gerekçesiyle mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına savcı itiraz etmişti. İstinaf Mahkemesi yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

Yatağan’a bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi’nde eşi Figen Çoban’ı öldüren Mehmet Çoban, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı.

Davanın 7 Mart’ta yapılan dördüncü duruşmasında savcı sanığın annesi H.Ç. hakkında beraat, Figen Çoban'ın kayınbiraderi Süleyman Çoban için ‘eyleme iştirakten’ ceza verilmesini istemişti. Savcı, sanık Mehmet Çoban hakkında ise eşi Figen Çoban’ın iş yerindeki bir şahısla olan mesajları nedeniyle ‘haksız tahrik indirimi’ uygulanmasını talep etmişti.

YARGILAMANIN YENİDEN YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Ancak mahkeme, savcının ‘haksız tahrik indirimi’ talebini kabul etmeyerek sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Savcı, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Mehmet Çoban hakkında mahkemenin verdiği karara itiraz etti. İstinaf Mahkemesi yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

Figen Çoban’ın aile avukatı Kemal Ertuğrul, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi bize 18 Eylül 2024 tarihine duruşma günü verdi. Yargılamanın yeniden yapılması şeklinde bir görüş belirtildi. Malumunuz bu dosyada bizim kayınvalidenin de beraat etmemesi yönündeydi suça katıldığı en azından işlenen suçu engelleme olanağı olmasına karşın bu konuda bir çaba sarf etmediği bu sebeple beraat etmemesi gerektiği artı Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine hiçbir şekilde sanık için haksız tahrik indiriminin uygulanmaması konusunda bizde karara itiraz ederek istinaf başvurusunu yapmıştık. Şimdi raportör hakimin bir görüşü dosyada mevcut. Fakat o görüş şuan için Uyap’tan bize tebliğ olmuş değil onu da öğreneceğiz. 2 seçenek olabilir birincisi bizim talebimiz üzerine tahrik indirimi yapılmaması o talebin reddi ikincisi kayınvalidenin de suça katıldığı kabul edilerek onunda ceza alması yolunda bir karar verebilir. Aksi durumda ise cumhuriyet savcısının ve sanık vekillerinde itirazları doğrultusun da tahrik indirimin uygulanması gerektiği düşünülerek sanık da ceza indirimi yapılabilir duruşmada. Bu 2 seçenekten herhangi birisinin gerçekleşmesi olasıdır. Şu an için hangisi ön planda tabi ki net bir şey söylemek mümkün değil. Duruşma üç dört duruşmada sürebilir. Yapılacak duruşmadan sonra taraflar dinlendikten sonra cumhuriyet savcısı mütalaa verip hemen aynı gün bir karar da çıkabilir. Tabiki buradan çıkan karar da söz konusu suç ve suça verilen ceza beş sene ve yukarısı olduğu için Yargıtay yolu da açık olacaktır şu anki mevcut durum bundan ibaret.”

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.