Büro Memur-Sen, eylem planını açıkladı!

Büro Memur-Sen, eylem planını açıkladı!
 MUHABİR
Büro Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Akca, yaptığı açıklamada kamu çalışanlarının taleplerinin karşılanması adına dört aşamalı eylem düzenleyeceklerini söyledi.

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen taleplerinin karşılanması için Türkiye genelinde kitlesel bir eylem başlattı. Büro Memur-Sen Genel Merkezi'nin almış olduğu eylem takviminin ikinci aşaması olan kitlesel basın açıklaması kapsamında üyeler Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği binasında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Büro Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Akca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada bu toplantıyı düzenlememizin sebebi; tasarruf tedbirleri paketi, yargı eliyle kamu çalışanlarının cebinden alınan kazanımlar, söz verildiği halde hayata geçirilmeyen taleplerimizi değerlendirmek ve eylem takvimimizin ikinci aşaması olan kitlesel basın açıklamasını gerçekleştirmektir.

Kamu görevlisi arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları onlarca çözüm bekleyen problemlerden, çözümü kolay ve bunun için kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, gecikmesi kangrene neden olabilecek, acil çözüm bekleyen, kamu çalışanlarının tümünü ya da ekseriyetini etkileyen öncelikli başlıklarımızı açıklıyoruz.

1. dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, fahiş kira artışları ve yaşanılan hayat pahalılığı karşısında devlet memurlarına yapılacak kira yardımı, fazla çalışma ile resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi, tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilecek olan servis hizmetinin devamının sağlanması, şeklindedir.

Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yaklaşık olarak 110 bin devlet memuru görev yapmaktadır. Bunların ekser çoğunluğu, bu hizmet sınıfındaki işlerden daha çok Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Sınıfının görev alanına giren işlerde istihdam edildiği göz ardı edilemez bir gerçektir.

YHS günümüz gerçekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak ortadan kaldırılmalı ve bu hizmet sınıfında görev yapan memurlar, eğitim durumları ve görev alanları esas alınarak GİH ya da THS’na geçirilmelidir.

“MAAŞLARININ YARIDAN FAZLASININ EV KİRASINA GİTMESİNE NEDEN OLMAKTADIR”

Bir türlü durdurulamayan hayat pahalılığı, var olan enflasyonist ortam sonucunda oluşan fahiş kira fiyatları özellikle ilimiz Muğla başta olmak üzere tüm büyükşehirler ve kıyı kentlerinde kamu görevlilerinin istihdam ve görevde tutulmasını zorlaştırmakta, buralarda görev yapanlarında maaşlarının yarıdan fazlasının ev kirasına gitmesine neden olmaktadır.

Bu nedenle, öncelikle Büyükşehirlerde görev yapan kamu personeline Büyükşehir Tazminatı getirilmeli, müteakiben benzeri olumsuz ekonomik koşulların görüldüğü diğer illere de Devlet memuru aylık katsayısına bağlanarak Kira Tazminatı getirilmelidir.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda kamu görevlilerinin fazla çalışma saat ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir. Toplu Sözleşme kazanımlarıyla bu tutar 50 TL ye çıkabilmektedir. En yüksek hali bile emeğin karşılığı olmaktan çok uzaktır.

Hak, adalet ve demokrasi bilinciyle görevimiz; temsil ettiğimiz tüm kamu görevlilerinin haklı taleplerinin sesi olmak için çalmadık kapı bırakmamak ve yasaların tanımladığı görev, sorumluluk ve izinler çerçevesinde 27 Haziran 2024 tarihinden buyana eylemlilik süreci içerisindeyiz.

Daha önce de böyle bir süreci yaşadık; yollara, meydanlara indik ve mücadelemiz sonrası kazandık. Bu eylem sürecini de siz değerli basın mensupları aracılığıyla teşkilatımıza, kamu çalışanlarımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz.

“MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

1. aşama ülke genelinde çalışma ortamlarında kokart takma eylemi, 27 Haziran 2024 tarihinden itibaren Tüm Türkiye genelinde Büro Hizmet kolunda bulunan 51 kurum ve kuruluşta 350 bin kamu çalışanı ile omuz omuza bir hafta boyunca taleplerimizi içeren kokartları yakamızda taşıdık.

2. aşama da siz değerli basın mensupları vasıtasıyla bugün burada taleplerimizi bir kez daha dile getirdik. 3. aşama imza kampanyası, Bugün burada gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamıza müteakip bir sonraki hafta ise; 1. Dereceye 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ikramiyesi taleplerimize karşılık her hangi bir gelişme olmaması halinde yapılacak olan imza kampanyasıdır. 4. aşama yürüme eylemi belirlediğimiz 24 Temmuz 2024 tarihine kadar bu taleplerimizin gerçekleşmemesi halinde, yürüme eylemi gerçekleştireceğiz.

3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız. Elimizden alınan kazanımlarımız geri verilinceye, taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.”

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.