Sağlık çalışanlarının temel sorunu olan döner sermaye ille ilgili yazılı bir açıklama yapan Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, “Sağlık çalışanlarımız, milletimizin sığındığı en güvenli liman olmuştur” diyerek döner sermaye uygulamasındaki ana kurgu değişmeden sorunun derinleşmesinden başka bir işe yaramayacağını ifade etti.

Sinem Karakaya

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, sağlık çalışanlarının temel sorunu olan döner sermaye ille ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Çiçek açıklamasında, “Döner sermaye uygulamasındaki ana kurgu değişmeden sorunun derinleşmesinden başka bir işe yaramayacaktır” dedi.

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

“Sağlık çalışanları arasında ayrım yapançarpık döner sermaye sistemine bir an önce son verilmelidir” diyen Sağlık -Sen Şube Başkanı Çiçek, “Yol yakınken, bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, sağlık çalışanlarının yüzü güldürülmelidir. Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanlarının yüzü gülerse, Türkiye güler” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sağlık, kamunun vatandaşlarına vermekle yükümlü olduğu hizmetlerin en önemlileri arasında yer almaktadır. Elbette sistem ne kadar iyi olursa olsun ve ne kadar teknolojik donanıma sahip bulunursa bulunsun; onu işleten, ayakta tutan, memnuniyeti had safhaya yükselten, fedakar sağlık çalışanlarıdır. Bu manada sağlık çalışanları ordumuz, pandemi süreci öncesinde olduğu gibi salgına karşı canları pahasına yürüttükleri amansız mücadelede de bu hakikati tüm çıplaklığıyla ortaya koymuşlardır. Açıkça söylemek gerekirse sağlık sistemimiz, kutsal görevlerini her koşul ve şartta üstün fedakarlıklarla yürüten sağlık çalışanlarımız sayesinde milletimizin sığındığı en güvenli liman olmuştur. Hemşiresinden doktoruna, ambulans şoföründen sağlık teknikerine yüzbinlerce sağlık çalışanının ortak alın teri, bu limanın yegane can suyudur. Bu limanda sağlık hizmetleri o kadar bir ve bütün yürütülmektedir ki işi, unvanı, statüsü ne olursa olsun her bir çalışanın alın teri, bir diğerinin tamamlayıcısıdır”

“PERFOMANSA DAYALI EK ÖDEME SİSTEMİNİN ADİL OLMAYIŞI HUZURSUZLUKLARA YOL AÇTI”

Şube Başkanı Çiçek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sorun ne yazık ki her geçen gün daha da büyümekte ve içinden çıkılmaz hal almaya doğru ilerlemektedir. Endişemiz ve aynı zamanda umudumuz, sağlık sistemine dolayısıyla insanımıza zarar verici noktalara ulaşmadan çözüme kavuşmasıdır. Döner sermaye uygulamasındaki ana kurgu değişmeden, emek ve alınteri temelli dengeli ve adil bir paylaşım gözetilmeden, sistemin teşvik ediciliği her bir çalışanı kapsayacak şekilde genişletilmeden ortaya konacak her bir düzenleme, sorunun derinleşmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Ancak perfomansa dayalı ek ödeme sisteminin adil ve hakkaniyetli olmadığı, mevcut sorunları çözücü özelliğinin kalmadığı, ihtiyaçları karşılamadığı gibi nedenlerle, zorlu salgın günlerinde sağlık çalışanlarında ciddi huzursuzluklara yol açmıştır.  Daha vahimi, salgın süresince, hakkaniyetli olmasa da tüm sağlık çalışanlarının yararlanacağı açıklanan ek ödeme desteği, alınan yeni bir kararla, salgınla mücadele eden sağlık çalışanları ile sınırlandırıldı. Üç aylık dönemi kapsayan ek ödeme desteği uygulamasında da süre uzatımına dair yeni bir karar olmadığı için 15 Temmuz itibarıyla sona gelinmiştir. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir.”

Editör: Gazete Muğla