Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Robotik Şenliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şenliğe 11 proje ile katılan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları AR-GE ve inovasyon içeren projeleriyle şenliğin ilgi odağı oldu.

MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ Açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Kılıç Holding ve Noordzee Su Ürünleri’nin sponsor olduğu projelerde otomasyon ve robotik projeleri büyük beğeni topladı. Yapılan projeler arasında bluetooth kontrollü araç, eğim kontrollü labirent, sese ve ışığa yönelen robot, çizgi izleyen sumo robotları, bongo ritim aletleri, hareket kopyalayan robot kol ve fabrika otomasyon projesi gibi birçok proje yer aldı.

Fuara katılan öğrencilere okul ve projeler hakkında bilgi veren Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, okulda bulunan Bilişim Teknolojileri bölümünün “Endüstri 4.0 entegrasyonu vizyonu” çerçevesinde önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren robotik ve otomasyon sistemleri yönelimli olarak eğitim vereceğini belirtti.

Editör: Gazete Muğla