Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında görevlendirilmek üzere mülakatla aralarında Orman Mühendisi, Bahçıvan ve Sesçi’nin de yer aldığı 20 personel alacağı duyuruldu.
Alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:
“Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında  münhal bulunan ve aşağıdaki tabloda bilgileri yer alan mühendis, şehir bölge plancısı ve teknisyen kadrolarına 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırası esas alınarak aşağıdaki tabloda adedi belirtilen kadroların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre alım yapılacaktır. 
Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 21.10.2024 04.11.2024 (saat 16:30) tarihleri arasında DİBBYS programı üzerinden “sinav.diyanet.gov.tr” adresi aracılığı ile yapılacaktır. Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Öğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir. Bu durumdaki adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır. Sınav ve sonuçları ile ilgili bütün duyurular Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır. 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan başvurular arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro sayısının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahil olmak üzere sözlü sınava çağrılacaktır.Sınav Konuları;Mesleki bilgi düzeyi (60 puan), Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan), Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan), Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan).

Sanat Eserleri Sualtında Sergilediler Sanat Eserleri Sualtında Sergilediler


MÜNHAL KADROLARA AİT BİLGİLER
2 İnşaat Mühendisi, 1 Orman Mühendisi, 1 Şehir Plancısı, 3 Sıhhi Teknisyen, 2 İnşaat Teknisyeni, 2 Elektrik Teknisyeni, 2 Marangoz,1 Boyacı, 1 Kaynakçı, 1 sesçi, 1 Bahçıvan olmak üzere toplam 20 kişi
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI OCAK AYINDA DA 1 ORMAN MÜHENDİSİ ALMIŞTI
Diyanet İşleri Başkanlığı açık bulunan kadrolarına 2014 Yılının Ocak ayında ise  12'si inşaat mühendisi, 4'ü elektrik mühendisi, 4'ü makine mühendisi, 1'i orman mühendisi, 3'ü bilgisayar mühendisi ve 1'i endüstri mühendisi olmak üzere toplamda 27 mühendis almıştı.
Alımı yapılacak olan mühendislerin mevcut farklı kurumlarda çalışan 657 Sayılı Kanun'a tabi çalışanlardan olma şartı yer almıştı.

VAKIFBANK 6 ORMAN MÜHENDİSİ ALACAK
Vakıfbank 2024 yılı yeni memur alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda ve niteliklerde 853 memur alımı yapılacak. Vakıfbank Memur alımı için Banka Resmi kariyer adresi üzerinde 15 Ekim 2024 tarihi ile yayımladığı memur alımı ilanına göre Vakıfbank bünyesindeki eksikliği gidermek amacı ile Türkiye Geneli Şube ve Müdürlüklerinde görevlendirilecek Banka Memuru Alımı yapılacak. Vakıfbank Alımları sınav ile belirlenecek olup adayların başvuru şartlarını sağlıyor olmaları dahilinde sınava katılacaklar. 26 Mimar ve Mühendis alınacak. Bunlardan 6’sı Orman Mühendisi, 6’sı Çevre Mühendisi, 3’ü İnşaat Mühendisi, 3’ü Mimar, 6’sı  Elektrik ve Elektronik Mühendisi, 4’ü ise Makine Mühendisi.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ