Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 13. EtapKırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, başvurusu kabul edilen yatırımcılar ile bir araya geldi.

Sinem Karakaya

Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama! Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama!

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, başvurusu kabul edilen yatırımcılar ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi.

  1. Etap için 84 başvurudan 24 yatırımın kabul edildiğini ifade eden İl Müdürü Saylak, dosyaların düzgün hazırlanmadığı için hepsinin desteklenmeyeceğini belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “13. etap için 84 başvuru yapıldı. Maalesef 24 yatırımı kabul edebildik. Bu konuda çok üzgünüm. Çünkü 84 başvurunun hepsini desteklemek istiyorduk fakat dosyaları düzgün hazırlanmadığı için maalesef her başvuru desteklenmeyecek. Bakanlığımız devletimizin olanakları çerçevesinde üreticimizi desteklemeye gayret ediyor. Hakikaten çok zor bir süreç. Gönül isterdi ki bugün çok daha fazla yatırımcımızla birlikte olalım. Keşke 84 yatırımcıda burada olsaydı. Üzülerek söylüyorum ki dosya hazırlamak konusunda başvuru sahipleri yetersiz. Ben Ankara’dan yeni geldim. Bakanlığımızla 14. Etabıda görüştüm. 2020’nin 6. ayında onunla ilgili çalışmalarımızda başlayacak. İnşallah bu 13. Etapta yaşadığımız sıkıntıyı 14. Etapta yaşamayız. Daha fazla üreticilerimize destek olma hedefindeyiz. Biz 7/24 çalışmaya hazırız. Yeterki Muğla’daki tarımsal üretimi arttıralım. Üreticilerimizin elde ettiği bir lokma, bir kat yukarıya çıkaralım. Biz üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek istemiyoruz” dedi.

Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İbrahim Kalkan tarafından bilgilendirme amaçlı sunum yapıldı. Toplantının ardından 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ndan hak kazanan 24 yatırımcı ile faaliyetler konusunda tek tek görüşüldü.

Proje kapsamında toplam 24 proje hibe almaya hak kazandı. 12 proje çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında,6 proje bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması kapsamında, 1 proje hayvansal ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması kapsamında, 1 proje yenilenebilir enerji üretimi kapsamında ve 4 proje ise üretime yönelik sabit yatırımlar kapsamında hibelendirilecek.

Editör: Gazete Muğla