DR. BEKİR AYAZ  -  ABD ve müttefikleri Irak mutfağında büyük bir özveri sonucu hazırlanan İşid'i Şam rejiminin başında bulunan Esad',İran'da hakim olan Hizbullah'a vede Ortadoğuda hamle içerisine giren Rusya'ya karşı kullanmayı hedefliyordu.

Parçalanarak dağılan Şam rejimi İşid terör örgütü ile mücadele ederken,Akdeniz'e uzanan Kürt koridorunu hayata geçirmek istiyordu.Büyük Ortadoğu projesinin işleyişini hızlandırmak için Irak-Suriye'yi parçalamak akabinde yönetmek nihayi hedefleriydi.

Kara hücüm gücü dediği kürtler tıpkı körfez savaşlarında olduğu gibi Suriye'de baş aktörler arasında yerini alıyordu.Irak'ın mevcut yönetimini zorda bırakarak Özerk bir bölge yaratmak çabasına düşmüşlerdi.

Ülkemiz Yaklaşık 30 veya 35 yıldır dış politika üretemiyordu yada üretmeye izin verilmiyordu. Suriye’de küresel güçlerin bölgesel müttefikleri ile birlikte yürüttüğü vekalet savaşları çıkar çatışmalarına dönmüştü.Yıllardan beri birlikte hareket ettiğimiz müttefikimiz ABD nin hedefi  iç güvenliğimizi yıllardan beri tehdit eden ve bir çok terör örgütüne yardım ile yataklık eden Suriye'de bizi yalnız bırakıp mağdur olmamızı sağlamaktı.

Hükümet artık başını kumdan çıkarıp gerçekleri görme vaktinin geldiğini bir anlayış ile hareket etmek zorundaydı. Stratejik partnerimiz Atlantikten ayrılarak Avrasya'ya yönelip tüm dengeleri altüst etmiştir.

Usta bir manevra ile gücünü yeni keşfeden Türkiye Rusya ile oyun kurup ABD yi oyun dışında bırakmıştır.

moskova'da temelleri atılan Astana'da çözüme kavuşturulan Suriye meselesi bizim istediğimiz doğrultuda hareket ediliyor ve çözüme kavuşuyordu..

ABD nin büyük Ortadoğu Projesi Türkiye sayesinde son kullanma miyadını doldurarak rafa kalkmıştır.

Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama! Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama!

Suriye'nın kuzeyi  Türkiye'nin  kontrolunde olacak  insiyatifi bize bırakılacak şekilde güvenli bölge tahsis edilecektir.Sayıları üç milyonu bulan mülteciler buraya yerleştirilip ikame barınma ve lojistik konularında destek verilecektir.PYD ve Kuzey Irak bölgesel kürt bölgeleri Türkiye'nin güdümünde olup bağımsız hareket etmiyeceklerdir.

Suriye'nın güney kısmında Rusya söz sahibi olup İran destekli bir işleyiş mekanizması devreye girecektir.Mekanizmanın yürütülme fonksiyonlarını Tahran belirleyecek fazla mezhepsel olmayan bir aile yönetimi devralacaktır.

Durum böyle olunca Ortadoğuda yükselen bir Türkiye marka olma yolunda hedeflerine adım adım yaklaşacaktır.

Editör: Gazete Muğla