Noterlik İşlemlerinde başlayan Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması kapsamında, özellikle ikinci el araç alım satımlarında emanet hesaba alınan para, işlemlerin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılıyor.

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Sinem Korkmaz

Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması yurt genelinde başladı. Muğla  3. Noterliği vatandaşlara büyük avantaj sağlayacak Güvenli Ödeme Sistemi uygulamasının bugün itibarıyla başladığını belirtti.

Uygulama kapsamında alım ve satımın daha güvenli şekilde yapılacağını belirten Muğla 3. Noterliği, “Toplumun her kesiminde kullanılmaya başlayan bir uygulama. Kredi kartı bütün işletmelerde var. Noter ücretini öderken kredi kartı ödemesinin olmaması bazen vatandaşı zorluyordu. Şimdi daha rahat olacak. Bu sistemle para dolaşımı azalacak, sahte para verilme duruları ortadan kalkacak. Uygulanın iyi olacağını düşünüyorum. Vatandaş satış zamanı parası yanında oluyor olmuyor, nakit parası olmuyor veya bankaya giderek çekerek zorunda kalıyor.. Kredi kartıyla ödemek bazı vatandaşa daha kolay geliyor. Şimdi ödemelerde banka ve kredi kartı kullanımı alım satım yapan kişilerin işlerini kolaylaştırdı Bizim açımızdan değişen bir şey yok fakat vatandaş açısından çok daha iyi ve güvenli oldu.”dedi.

Uygulama kapsamında, nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkarken, alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılıyor.

Editör: Gazete Muğla