İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı’nca son günlerde artan kadın cinayetlerine tepki amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

İYİ Parti Muğla İl Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı

“2024 yılı Eylül ayında, 34 kadın erkekler tarafından öldürülürken, 20 kadın da şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. Kadın cinayetlerini durdurmak adına gerekli somut çözümlerin hayata geçirilmesi devletin temel görevlerindendir. Bu görevin yerine getirilmesi adına da biz İYİ Parti mensupları olarak var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlarımız eşleri, eski erkek arkadaşları, oğulları ve hatta babaları tarafından cinayete kurban gitmektedir. Akraba, eş dost cinayetine kurban giden kadınların sayısı, cinayeti işleyenle tanışıklığı olamayan kadınlarımızdan daha fazladır. Suçlular sokaklarda gezmeye devam ederken kadın ölümleri de ne yazık ki son bulmuyor. Suçluların cezalandırılmaması ya da kısa sürede serbest kalması, hatta söz konusu cezalara cinsiyetçi indirimlerin de uygulanması failleri cesaretlendirici bir rol oynamaktadır. Bu sebepten kadınlarımızı öldürenlerin yeterli cezaları almadıkları gerçeği acı bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Nitekim kadınlarımızın güven endişesi sonucu aldıkları uzaklaştırma kararlarının adalet terazisinde nasıl tersine işlediği de apaçık ortadadır. Bu cinayetlere son vermek ve önleyici adımların etkin olabilmesi için, kadınlara karşı suç işleyenler hem caydırıcı cezalar almalı hem de kadınları korumaya yönelik mekanizmalar etkin bir şekilde çalışmalıdır. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE GERİ DÖNÜLMELİDİR
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun kati bir şekilde uygulanmalıdır. Ayrıca Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen belirli suçlara ilişkin cezalarda uygulanan 'Haksız tahrik' indirimi de kadına karşı şiddet suçları söz konusu olduğunda uygulamadan kaldırılmalıdır. Bu yolda en temel ve en etkili çözüm İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesidir.”

Whatsapp Image 2024 10 10 At 15.07.45

Muhabir: MERYEM ÖZEN